Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O femeie din Arad, care se sutrăgea executării unei pedepse de 10 ani cu închisoarea, a fost reținută de polițiști și dusă în penitenciar.

În cursul zilei de marți, polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad au depistat pe raza municipiului o femeie care se sustrăgea executării unei pedepse cu închisoarea. Arădeanca era urmărită la nivel national și internațional. Mandatul a fost emis de magistrații Judecătoriei Arad, la data de 26 aprilie 2016, pe numele femeii, în vârstă de 56 de ani. „Femeia era urmărită național și internațional, având de ispășit o pedeapsă de 10 ani cu închisoarea, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la înșelăciune“, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, femeia a fost dsă în Penitenciarul Arad.

Coloană de camioane la frontieră

Coloana de automarfare formată încă de luni în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II (autostrada pan-europeană) a ajuns, marți, la peste 15 kilometri, unii şoferi spunând că aşteaptă până la zece ore pentru control. Coloana de automarfare de la graniţa cu Ungaria, de pe autostradă, a crescut în ultimele 24 de ore, contrar aşteptărilor autorităţilor, care considerau că aceasta se va micşora până marţi, când traficul ar fi urmat să revină la normal  în PTF Nădlac II. De luni dimineaţă şi până marţi dimineaţă, 1.426 de automarfare au ieşit din ţară doar prin PTF Nădlac II, ceea ce înseamnă 60 pe oră, respectiv un camion verificat în fiecare minut. Conform reprezentanţilor Primăriei Nădlac, coloana de pe autostrada pan-europeană a ajuns la peste 15 kilometri. Sute de camioane au ales să meargă la Vărşand, unde luni se aştepta zece minute, însă marţi şi acolo se formase o coloană, iar timpii de aşteptare pentru control au depăşit trei ore.

Minoră ascunsă într-un microbuz

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au descoperit o fată în vârstă de 10 ani, ascunsă de mama ei în locul de odihnă din interiorul unui microbuz, sub o pătură, cu intenţia de a o trece ilegal frontiera româno-maghiară. Microbuzul era înmatriculat în Bulgaria și era condus de cetăţeanul român Ion O., în vârstă de 38 ani. În mijlocul de transport mai călătorea și Mirela O., de 30 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Călăraşi. Cu ocazia controlului autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunsă în locul de odihnă din interiorul cabinei mijlocului de transport, sub o pătură, o minoră în vârstă de 10 ani. Mama minorei, Mirela O., a precizat că a recurs la această metodă deoarece nu deţine documente de călătorie valabile pentru fată şi dorea să ajungă cu aceasta în Franţa.

Bărbat cercetat penal pentru furt

Un bărbat bănuit de furtul unui telefon mobil a fost identificat și reținut de polițiștii de la Biroul Investigații Criminale din cadrul IPJ Arad.  „În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, la data de 15 februarie, bărbatul de 51 de ani, din Lipova, în timp ce se afla într-un magazin alimentar de pe strada Școalei din municipiul Arad, profitând de neatenția persoanei vătămate, din poșetă, i-ar fi sustras acesteia telefonul mobil“, a informat, marți, IPJ Arad. Pe bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.