Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Mai mulţi migranţi care se îndreptau spre graniţa cu Ungaria cu patru taxiuri au fost opriţi în trafic de poliţiştii de frontieră.

Străinii sunt din Sri Lanka, Siria şi Irak şi au fost prinşi în timpul unor acţiuni care au avut loc la Turnu şi Nădlac pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale. „Pe parcursul misiunii, au fost identificaţi, pe comunicaţiile din apropierea liniei de frontieră, călătorind în patru autoturisme care circulau în regim taxi, 16 cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Sri Lanka, Siria şi Irak. După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi“, a transmis Poliţia de Frontieră Arad. Conform sursei citate, în perioada următoare vor continua acţiunile în sistem integrat cu participarea tuturor structurile MAI.

Sub influența drogurilor, la volan

Polițiștii din Ineu au depistat, în seara zilei de 27 mai,  un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Răpsig, în timp ce conducea un autoturism în localitate. Testarea șoferului cu aparatul DrugTest a indicat valoare pozitivă pentru consum de metamfetamină. DE asemenea, în Buteni, în aceeași zi, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din Chisindia, a fost depistat de polițiștii de la Secția 9 Rurală Sebiș, în timp ce conducea un autoturism, sub influența TH-5 (cannabis). „Conform procedurii, celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a substanțelor consumate, pe numele lor fiind întocmite dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

Ordine de protecție provizorii

Trei bărbați sunt cercetați pentru violență în familie, iar pe numele lor au fost emise și ordine de protecție provizorii. Conform IPJ Arad, polițiștii de la Secția 7 Rurală Lipova au emis, în ziua de 27 mai, un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 52 de ani, din Cuvin, care și-ar fi împins concubina pe scări. În acceași zi, în localitatea Cermei, polițiștii din cadrul Secției 6 Rurală Beliu au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 32 de ani, din localitate, care și-ar fi lovit concubina. Totodată, în municipiu, polițiștii de la Secția 2 Micălaca au fost sesizați despre faptul că un bărbat de 47 de ani, din Arad, și-ar fi agresat verbal și fizic fosta concubină, pe o stradă din municipiu, pe numele acestuia fiind emis un ordin de protecție provizoriu. „Toți cei în cauză sunt cercetați penal pentru violență în familie“, a transmis IPJ Arad.

Eveniment rutier în Sântana

Polițiștii Sântana au fost sesizați, în seara zilei de 27 mai, despre un eveniment rutier în în acest oraș, soldat exclusiv cu pagube materiale. „Ajunși la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat din Sântana, în timp ce conducea un autoturism, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism parcat în afara părții carosabile. Testarea șoferului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind dispusă recoltarea de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.