Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un tânăr din localitatea Căpâlnaș a fost reținut de polițiști, după ce la domiciliul său au fost găsite arme și cartușe letale.

IPJ Arad a informat că polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu cei ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova au desfășurat, în dimineața zilei de 15 martie, o percheziție la domiciliul unui tânăr de 21 de ani, din Căpâlnaș. „Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două arme lungi, de proveniență industrială, cu țevi tip lisă, fără elemente de identificare, și 300 de cartușe letale (glonț), cu capse nepercutate, de calibrele 5,6 și 6 milimetri“, a transmis IPJ Arad. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat magistraților de la Judecătoria Lipova cu propunerea luării unei măsuri preventive, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Coloane de camioane la frontieră

Coloane mari de camioane erau formate, joi, înainte de frontiera cu Ungaria, după ce ţara vecină a restricţionat circulaţia autovehiculelor de mare tonaj miercuri, înainte de PTF Nădlac II  coada de automarfare fiind de 10 kilometri. Potrivit aplicaţiei „Trafic online“ de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II şoferii de camioane aşteptau cel puţin 250 de minute pentru formalităţile de ieşire din ţară, deşi au fost deschise cinci artere pentru traficul greu. Poliţia de Frontieră Arad a precizat, pentru Agerpres, că se înregistra un număr mare de camioane în condiţiile în care în Ungaria a fost sărbătoare naţională miercuri, iar autovehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone nu au putut circula pe drumurile publice, astfel că nici nu au putut intra în această ţară. Restricţia a fost valabilă de marţi, ora 23.00 până miercuri, ora 23.00 (orele României). Reprezentanţii Poliţiei Autostrăzi au precizat că înainte de Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II coloana de automarfare era lungă de 10 kilometri. Automarfarele staţionau pe banda de urgenţă a autostrăzii, iar echipe de poliţişti acţionează în zonă pentru menţinerea unui trafic fluent. Şoferii de camioane care au mers la Vărşand pentru a ieşi din ţară aşteptau cel puţin 240 de minute la trecerea frontierei, aici fiind disponibile trei artere pentru traficul greu. La Nădlac I era deschisă o arteră de ieşire pentru automarfare şi se aştepta cel puţin 90 de minute.

Migranți depistați la PTF Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat 10 cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un mijloc de transport, respectiv pe jos, pe la „frontiera verde“. Șase dintre migranți au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean rus care conducea un ansamblu rutier, înmatriculat în Cehia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri pe ruta România-Franţa.  În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şase cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan, cu vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, care au intrat legal în România în baza documentelor personale şi intenţionau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei. De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au observat, la aproximativ 200 de metri de linia de frontieră, patru persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetăţeni din Pakistan şi India, cu vârste cuprinse între 21 şi 35 de ani.

Reținuți de polițiștii arădeni

Polițiștii au identificat trei tineri din Bruznic, cu vârste între 22 și 32 de ani, care, în noaptea de 8/9 martie, prin spargerea geamului, ar fi pătruns într-un magazin din localitate, de unde ar fi sustras țigări, băuturi alcoolice, mâncare și bani, cauzând prin fapta lor un prejudiciu de aproximativ 1.500 de lei. De asemenea, un tânăr de 20 de ani, din Pecica, a fost identificat de polițiști. Tânărul, în perioada ianuarie – martie 2023, ar fi pătruns, prin gardul împrejmuitor, într-o curte și într-un imobil, de unde ar fi sustras mai multe ustensile de grădină, pe care le-ar fi comercializat în municipiul Arad. „Toți cei în cauză au fost reținuți pentru 24 ore ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunerea luării de măsuri preventive, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat“, a precizat IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.