Ziarul electronic al arădenilor

Organizarea simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în judeţul Arad

În perioada 20 – 22 martie 2023 se va desfăşura simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a organizată în conformitate cu ordinele de ministru în vigoare, procedurile şi metodologiile transmise de Ministerul Educaţiei.

Un număr de 3.465 elevi vor susţine probele scrise în unităţile de învăţământ în care au studiat, fiind organizate 111 centre de examen.

Unităţile de învăţământ sunt dotate cu sisteme de supraveghere video-audio, respectând prevederile procedurilor în acest sens. Inspectorii şcolari vor fi prezenţi în centrele de examen în ziua probelor scrise pentru a monitoriza desfăşurarea simulării examenului de evaluare naţională.

Pentru sesizarea eventualelor fraude sau acte de corupţie, se poate apela gratuit la TelVerde al Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad 0800816257.

Calendarul de desfăşurare a simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2022-2023:

20 martie 2023 Limba şi literatura română – probă scrisă

21martie 2023 Matematica – probă scrisă

22 martie 2023 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

29 martie 2023 – Comunicarea rezultatelor

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al ISJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.