Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Autorităţile din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 18 migranţi din trei ţări care voiau să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un microbuz de marfă care mergea în Germania.

Șoferul microbuzului este un bulgar de 20 de ani și transporta produse textile pe ruta Turcia – Germania. „În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, 18 cetăţeni străini. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Siria, Yemen şi Somalia, cu vârste cuprinse între 19 şi 36 de ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei“, a informat Poliţia de Frontieră Arad. Şoferul bulgar este cercetat pentru trafic de migranţi, în timp ce migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Trafic îngreunat pe DN 7, în zona Săvârşin

Circulaţia rutieră a fost îngreunată, luni după-amiază, pe DN 7, în zona localităţii arădene Săvârşin, unde s-a prăbuşit un versant pe fondul infiltraţiilor, echipele de drumari fiind la faţa locului pentru a curăţa drumul. Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a transmis că pe DN 7 Deva – Arad, la kilometrul 459+300 de metri, „ca urmare a prăbuşirii unui versant, circulaţia rutieră este oprită pe sensul de mers către municipiul Arad, circulându-se alternativ pe celălalt sens“. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara au anunțat că s-a acţionat pentru curăţarea şoselei. „Din cauza ploilor din ultima perioadă şi a zăpezii căzute recent, s-a înregistrat o alunecare de teren. Se circulă cu restricţii până în jurul orei 15,00, când estimăm că şoseaua va fi curată“, a precizat purtătorul de cuvânt al DRDP, Alina Sabou.

Autoturism căutat în Italia, descoperit la Nădlac II

Un autoturism în valoare de 35.000 de euro, care era dat în urmărire de autorităţile din Italia, a fost descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, şoferul susţinând că a omis să plătească o taxă în peninsulă şi că nu se aştepta ca maşina să fie căutată. Şoferul este cetăţean român şi intenţiona să iasă din ţară cu autoturismul marca Land Rover, model Range Rover Sport, înmatriculat în Italia. „În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Italia. Bărbatul a declarat faptul că trebuia să plătească o taxă în Italia, pe care a omis-o şi nu se aştepta ca maşina să fie căutată de autorităţi. Drept urmare, autovehiculul (în valoare estimată de aproximativ 35.000 de euro) a fost indisponibilizat“, a transmis, luni, Poliţia de Frontieră Arad. În acest caz, poliţiştii de frontieră arădeni fac cercetări pentru tăinuire.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat un arădean de 33 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Revoluției din municipiul Arad. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,83 mg./l. alcool pur în aerul expirat. În Sâmbăteni a mai fost depistat, de polițiștii de la Serviciul Rutier, un bărbat de 52 de ani, din Ghioroc, în timp ce conducea un autoturism, având o alcolemie de 0,75 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Cu o valoare de 0,70 mg./l. alcool pur în aerul expirat, și cu dreptul de a conduce suspendat, a mai fost depistat, de polițiștii orașului Lipova, un tânăr de 25 de ani, din județul Botoșani, în timp ce conducea un autoturism în localitate. În toate cazurile a fost dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar bărbații sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.