Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați au fost reținuți de polițiști, fiind acuzați că au furat catalizatoarele de la mai multe autoturisme parcate pe o stradă din Arad.

IPJ Arad a informat că, în urma investigațiilor efectuate de polițiștii de la Secția 2 din cartierul Micălaca, a fost identificat un bărbat de 35 de ani, din Fântânele, care, împreună cu un bărbat de 26 de ani, din Sâmbăteni, ar fi sustras, la începutul acestei luni, catalizatoarele mai multor autoturisme parcate pe strada Voinicilor,  din municipiu. „Prin aceste fapte a fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 5.500 de lei, recuperat integral. În baza probaotiriului administrat, bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților de la Judecătoria Arad cu propunerea luării unei măsuri preventive, pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat și o tentativă de furt calificat“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celor în cauză, aceștia fiind bănuiți de săvârșirea altor fapte de acest gen, în municipiu.

Ordin de protecție provizoriu

Un bărbat din comuna Zădăreni este cercetat penal pentru că și-a agresat fizic tatăl, pe numele autorului faptei fiind emis și un ordin de protecție provizoriu. Într-o informare remisă vineri, de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad, se menționează că polițiștii de la Secția 1 Rurală Arad au emis, în după-amiaza zilei de 2 februarie, un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat în vârstă de 34 de ani, din Zădăreni. Conform oamenilor legii, bărbatul, pe fondul unui conflict legat de o sumă de bani, și-ar fi lovit tatăl. „Cel în cauză este cercetat pentru violență în familie“, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

Reținut de polițiștii din Pâncota

Polițiștii din Pâncota, cu sprijinul polițiștilor de frontieră de la P.T.F. Nădlac I, au depistat un bărbat de 33 de ani, din Pâncota, care se sustrăgea urmăririi penale. „Bărbatul a fost preluat din punctul de trecere al frontierei, pe sensul de intrare în țară, fiind condus la audieri. În baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea a 3 infracțiuni de furt calificat și distrugere, urmând a fi prezentat magistraților de la Judecătoria Ineu, cu propunerea luării une măsuri preventive“, se precizează într-o informare transmisă de IPJ Arad. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celui în cauză, bărbatul fiind bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni.

Amenzi pentru lipsa autorizațiilor

De la începutul anului, polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au aplicat 44 de sancțiuni contravenționale conducătorilor autovehiculelor de mare tonaj aflați în tranzit în municipiul Arad, deoarece au circulat pe drumurile publice fără a deține autorizații de acces corespunzătoare zonei tranzitate. Cele mai tranzitate cartiere sunt Micălaca și Confecții, unde patrulele sunt prezente zilnic, pentru a pune în aplicare prevederile HCLM nr.303/2016 privind aprobarea Regulamentului de acces și circulația utilajelor și a autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în municipiul Arad. Amenzile aplicate, conform art. 22 lit. d, însumează 43.000 lei. „Acțiunile de acest gen vor continua, ținând cont și de numeroasele sesizări formulate de  cetățenii orașului referitor la încălcarea reglementărilor legale privind circulația autovehiculelor de tonaj greu în zonele restricționate din municipiul Arad“, au informat reprezentanții DGPL Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.