Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi tineri din municipiul Arad sunt cercetați penal, după ce au furat de la o femeie un portmoneu în care se bani, carduri bancare și acte.

Cei doi tineri sunt cercetați de polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. „La data de 3 iunie, doi arădeni de 27 și 32 de ani, care se aflau în stația de tramvai din Piața Arenei din municipiu, au stropit cu apă dintr-o baltă o femeie, în vârstă de 52 de ani, după care i-ar fi sustras, dintr-un rucsac, portmoneul în care se găseau 100 de lei, carduri și acte“, a informat Biroul de presă al IPJ Arad. Conform sursei citate, pe numele celor doi tineri a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Grupări care se ocupau cu contrabanda cu ţigări

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut 32 de percheziţii în judeţele Arad, Caraş-Severin, Timiş, pentru destructurarea a două grupări care se ocupau cu contrabanda cu ţigări. Potrivit DIICOT, în cursul anului 2019, la Reşiţa şi Bocşa s-au constituit două grupări infracţionale specializate care se ocupau cu contrabanda cu ţigări. Scopul membrilor grupărilor era obţinerea de câştiguri mari prin alimentarea pieţei negre a ţigărilor de contrabandă din cele două oraşe. Ambele grupări infracţionale funcţionau pe acelaşi schelet, respectiv un palier de organizare/coordonare, condus de liderul grupului, un palier de aprovizionare format din surse de pe raza judeţelor Arad şi Timiş şi transportatori, şi un alt palier, de distribuţie en-detail, existând elemente comune între cele două grupări infracţionale organizate atât la nivel de aprovizionare, cât şi la nivel de distribuţie stradală”, mai arată sursa citată. Doar pe parcursul monitorizării celor duă grupări infracţionale au fost realizate un număr mare de prinderi în flagrant, de la membrii grupului fiind confiscate peste 400.000 ţigarete provenite din acte de contrabandă, cu o valoare de peste 240.000 de lei. Până în prezent, în urma percheziţiilor, au fost ridicate suma de peste 100.000 de euro, în lei şi valută, ţigarete fără timbru fiscal, o armă neletală supusă autorizării, despre care există presupunerea rezonabilă că ar fi deţinută ilegal şi substanţe susceptibile a fi droguri de mare risc.

Un tânăr a încercat să intre în ţară pe câmp

Un tânăr de 18 ani a fost prins de poliţiştii de frontieră arădeni în timp ce încerca să intre în ţară pe câmp, prin zona oraşului Curtici, el intenţionând să evite contactul cu autorităţile, care i-ar fi impus să stea în izolare la domiciliu timp de 14 zile, în cadrul măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. „Poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au depistat în zona de responsabilitate o persoană care se deplasa dinspre Ungaria spre România. Aceasta a fost oprită la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră cu statul vecin, în timp ce se deplasa pe jos, la adăpostul vegetaţiei, spre interiorul ţării“, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei. Tânărul a fost dus la sediul din Curtici al poliţiştilor de frontieră, pentru cercetări. Tânărul a declarat că a recurs la această metodă pentru a evita măsura de autoizolare la domiciliu, care se instituie faţă de persoanele care se prezintă la intrarea în ţară, în contextul prevenirii efectelor pandemiei COVID-19. Bărbatul este cercetat penal pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Polițiștii rutieri din Arad în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 161 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 85.000 de lei. „Dintre acestea, 57 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 104 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere și retrase 6 certificate de înmatriculare“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.