Ziarul electronic al arădenilor

Cionca: „33 de amenzi într-o săptămână pentru cei care distrug drumurile județene modernizate sau reabilitate”

Autorităţile judeţene din Arad au aplicat, în ultimele şapte zile, 33 de amenzi, în valoare totală de 99.000 de lei, transportatorilor care distrug drumuri reabilitate recent folosind vehicule ce depăşesc tonajul permis, verificările din trafic fiind intensificate.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca, a declarat, vineri, că peste 320 de kilometri de drumuri judeţene sunt în lucru, în diferite faze ale execuţiei, cu o valoare a investiţiilor de aproximativ 800 de milioane de lei, însă a atras atenţia că şoselele care au fost deja reabilitate sunt distruse de către transportatorii care nu respectă normele de tonaj.

„Avem cel mai ambiţios program de modernizare/reabilitare drumuri judeţene din istoria recentă a Aradului şi unul dintre cele mai importante din România. De altfel, în decembrie anul trecut, Consiliul Judeţean Arad a fost premiat pentru acest program la Gala Administraţiei din România. Totuşi, sunt unii care nu înţeleg că aceste drumuri noi trebuie protejate. Sunt situaţii în care transportatorii afectează cu bună ştiinţă calitatea drumului, prin nerespectarea restricţiilor de tonaj. Camioanele cu tonaj greu distrug asfaltul şi creează gropi, denivelări, şi pun astfel în pericol chiar viaţa celorlalţi participanţi la trafic“, a spus Cionca.

El consideră că aceste firme „îşi bat joc“ de efortul autorităţilor de a păstra infrastructura în condiţii bune.

„În consecinţă, în parteneriat cu Poliţia Rutieră, Consiliul Judeţean a trecut la aplicarea de amenzi pentru cei care pun în pericol calitatea drumurilor. Am cerut toleranţă zero faţă de transportatorii care ne sfidează“, a mai afirmat Cionca.

Din cele 33 de amenzi aplicate în ultima săptămână, nouă sunt din noaptea de joi spre vineri, în urma unor verificări făcute pe drumuri modernizate în ultimul an.

CJ Arad mai are în plan amenajare unor noi platforme de cântărire a vehiculelor de mare tonaj, pentru a proteja infrastructura rutieră.

Iustin Cionca a declarat că deşi au fost alocate fondurile pentru acest program, la licitaţiile organizate pentru atribuirea contractelor nu s-au prezentat companii interesate. Cionca a precizat că vor fi relansate procedurile, după o analiză privind cauzele dezinteresului pentru aceste lucrări.

În septembrie 2019, a fost alocată o sumă de aproximativ 1,8 milioane de lei, pentru patru platforme, care vor fi amplasate pe DJ 682 (în Secusigiu), DJ 682 (Lipova), DJ 682 (Birchiş) şi DJ 708A (Târnova).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.