Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Jandarmii arădeni au confiscat haine fără acte de proveniență și susceptibile de a fi contrafăcute.

„În data de 19 octombrie, pe timpul unei acțiuni specifice de prevenire  și combatere a faptelor ilicite, jandarmii arădeni au depistat în incinta unui magazin din orașul Sântana o femeie, în vârstă de 45 de ani, care oferea spre comercializare articole de îmbrăcăminte purtând mărci și indicații geografice ale unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. În urma verificărilor efectuate au fost descoperite, 50 articole de îmbrăcăminte inscripționate cu numele unor mărci înregistrate, în valoare de aproximativ 5000 lei, pentru care, femeia de 45 de ani, nu a putut prezenta documente justificative, existând suspiciunea că acestea sunt contrafăcute“, a informat IJJ Arad. Jandarmii au întocmit pe numele persoanei, actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare. Obiectele de îmbrăcăminte au fost ridicate în vederea confiscării.

Cu articole pirotehnice, la meci

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase cercetează 6 bărbați, din Arad, cu vârste cuprinse între 29 – 52 de ani, care, în seara zilei de 19 octombrie, ar fi introdus și utilizat articole pirotehnice, fără drept, în incinta arenei sportive „Francisc Neuman”, la meciul UTA Arad – FCSB, din Cupa României. „În cauză se continuă cercetările pentru efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept, conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive“, se arată într-o informare remisă, joi, de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Sub influența drogurilor la volan

Polițiștii au depistat în trafic, în seara zilei de 19 octombrie, o femeie în vârstă de 38 de ani, din Ineu, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din acest oraș. Conform oamenilor legii, testarea femeii cu aparatul DrugTest a indicat o valoare pozitivă pentru consum de substanțe psihoactive. Potrivit procedurii, în acest caz a fost dispusă recoltarea de prob biologice pentru stabilirea cu exactitate a substanțelor consumate. „Pe numele femeii a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

Polițiștii rutieri din Arad au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Ca urmare a neregulilor constatate, într-un interval de 24 de ore au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 62.000 de lei. Totodată, au fost reținute 23 permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, au transmis polițiștii rutieri din Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.