Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați au fost răniți, după ce autoturismul în care se aflau s-a răsturnat, vineri, într-un șanț de pe marginea DJ 707, în localitatea arădeană Julița.

Din primele cercetări efectuate la fața locului s-a stabilit că, în jurul orei 13.45, un bărbat de 59 ani, din județul Timiș, a condus un SUV pe DJ 707, dinspre Julița spre Baia. Când a ajuns la km. 4+150 metri, în apropierea ieșirii din Julița, șoferul nu a adaptat viteza la condițiile de drum, iar într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, părăsind partea carosabilă. Autoturismul s-a răsturnat în șantul aflat în partea dreaptă a sensului de mers Julița – Baia. În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a unui bărbat de 37 ani, din județul Timiș, pasager în autovehicul. „Din cauza rănilor suferite, conducătorul auto nu a putut fi testat cu aparatul alcooltest, urmând a i se  recolta probe biologice la unitatea spitalicească unde a fost transportat pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru clarificarea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul rutier. De asemenea, s-a constatat că bărbatul aflat la volan avea dreptul de a conduce suspendat, pentru conducere sub influența alcoolului“, a informat IPJ Arad.

Bărbat prins sub un utilaj, la Bata

Un bărbat a fost transportat la spital cu multiple fracturi, după ce a fost prins, vineri, sub un utilaj care s-a răsturnat. Evenimentul a avut loc în zona localității arădene Bata. „Echipajul SMURD al Gărzii de Intervenție nr. 2 Birchiș a intervenit în zona localității Bata pentru acordarea de prim-ajutor unui bărbat, care a fost prins sub un utilaj. În momentul sosirii echipajului de intervenție, victima se află între utilaj și un panou, în viață, cooperant. A fost solicitat sprijinul echipajului SMURD Terapie Intensivă Mobilă a Detașamentului de Pompieri Arad“, a precizat ISU Arad. Conform sursei citate, victima a fost extrasă de cei trei paramedici și alți muncitori, i s-a acordat prim-ajutor și a fost preluată de echipajul SMURD Birchiș, care, ulterior, a predat-o echipajului SMURD TIM și transportată la spital cu multiple fracturi.

Infrastructura de la frontieră, folosită la maximum

Noul inspector general al Poliţiei de Frontieră, Liviu Bute, a declarat, vineri, că infrastructura de la frontiera cu Ungaria este folosită la maximum în ultima perioadă, iar numărul angajaţilor a fost triplat, în încercarea autorităţilor de a reduce timpii de aşteptare pentru tranzitare. Aflat în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I, Liviu Bute a fost întrebat ce mesaj are să le transmită celor care sunt nemulţumiţi că stau mai multe ore la frontieră pentru a intra sau a ieşit din România. „Trebuie să înţeleagă că în ultima perioadă poliţia de frontieră utilizează infrastructura la maximum, am adus personal suplimentar de trei ori mai mult decât înainte, cred că prin toate măsurile luate am redus şi vom reduce în continuare aceşti timpi de aşteptare de care sunt nemulţumiţi“, a spus Bute. Referitor la faptul că unele puncte de frontieră deschise în ultimele zile nu pot fi tranzitate în permanenţă de către călători, şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) a declarat că „direcţionarea nu este făcută de autorităţile române, este făcută în Ungaria, de partea maghiară“.  Mulţi dintre cei care au revenit în ţară în ultima perioadă au declarat că de pe teritoriul Ungar au fost direcţionaţi către Nădlac I de către autorităţile statului vecin, chiar dacă au vrut să meargă către alte puncte. Astfel, la Nădlac I a fost mai mare aglomeraţia, în timp ce la alte puncte, precum Vărşand sau Turnu, nu sunt timpi mari de aşteptare pentru tranzitare.

Acțiune pe linia transportului de marfă și persoane

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad au desfășurat, în zilele de 20 și 21 mai, o acțiune pentru verificarea respectării legislației rutiere privind transportul de marfă și persoane. Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Poliției Române. „Au fost verificate 348 de autovehicule, fiind aplicate 192 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 145.450 de lei, dintre care 126 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și reținut un permis de conducere. Nu a fost depistat niciun conducător auto sub influența alcoolului și nu a fost constatată nicio infracțiune la regimul circulației rutiere pe drumurile publice“, se arată într-o informare a IPJ Arad. Polițiștii au spus că acțiunile vor continua, pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.