Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un autotren încărcat cu aproximativ 16 tone de haine second-hand aduse din Germania a fost blocat de autorităţile din Arad la intrarea în ţară, vineri, marfa fiind considerată deşeuri, iar firma importatoare nu îndeplinea condiţii pentru a le primi.

Autotrenul a fost verificat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II de comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad. Instituţia a informat că a interzis intrarea în ţară a transportului de haine second-hand. „Transportul provenea din Germania având ca destinaţie o societate comercială din judeţul Argeş. În automărfar se afla o cantitate de 15,91 tone de deşeuri sub forma de haine şi îmbrăcăminte. Agentul economic destinatar nu deţine instalaţie de valorificare conform prevederilor legale, condiţie obligatorie pentru transferul de deşeuri“, a informat Garda de Mediu Arad.

Migranţi prinşi la frontieră

Opt migranţi din Bangladesh şi Nepal au fost descoperiţi vineri, la frontiera cu Ungaria, când încercau să iasă ilegal din România, ascunşi în autoturisme noi transportate pe o platformă, în timp ce alţi trei călători clandestini erau ascunşi într-un camion încărcat cu fier-beton. Platforma care transporta autoturisme era condusă de un român care mergea în Belgia, fiind verificată în Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand. „În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperiţi ascunşi, în autoturismele transportate, opt cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh şi Nepal, ce intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei“, a informat Poliţia de Frontieră Arad.

Persoane reținute de polițiști

Cinci persoane cercetate pentru săvârșirea de infracțiuni au fost reținute de polițiștii arădeni. Astfel, polițiștii din Sebiș au reținut un bărbat de 49 de ani, din acest oraș, care, în ziua de 29 septembrie, a intrat în locuința soției sale, încălcând astfel ordinul de protecție emis de polițiști pe numele său, cu o zi înainte. În Pecica, un bărbat de 32 de ani a fost reținut de polițiști, după ce ar fi fost implicat într-o altercație într-un local din oraș, în ziua de 29 septembrie, în urma căuia un bărbat a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În urma investigațiilor efectuate de polițiștii de la Secția 1 din cartierul Aurel Vlaicu a fost reținut un bărbat de 33 de ani, din Arad, care, în ziua de 28 septembrie, ar fi sustras un telefon mobil dintr-o societate comercială din municipiu. Toate persoanele reținute urmează a fi prezentate magistraților cu propunerea luării de măsuri preventive, în toate cazurile fiind continuată documentarea activității infracționale a celor în cauză.

Depistați cu şedere ilegală

Polițiștii din cadrul Serviciului pentru Imigrări al Judeţului Arad, în cooperare cu Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră, au continuat acțiunile pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, context în care au depistat, în municipiul Arad, nouă cetățeni, cu vârste cuprinse între 22 și 46 de ani, din Sri Lanka, care nu mai îndeplineau condițiile șederii pe teritoriul României. Din verificări a reieșit că aceștia au intrat legal în România, însă nu au părăsit teritoriul țării noastre la expirarea dreptului de ședere. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare cu termen de plecare voluntară de 15 zile de pe teritoriul țării, iar pentru 3 cetățeni fiind instituită măsura de interdicție de a mai intra în România, pentru o perioada de 6 luni. De asemenea, cei în cauză au fost sancționați contravențional cu avertisment, în conformitate cu prevederile O.U.G 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.