Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au depistat, în Cartierul de Vest din municipiul Arad, șase cetăţeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Conform autorităților, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Pe parcursul misiunilor au fost identificați, în Cartierul de Vest din municipiul Arad, 6 cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. „În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, India și Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 și 44 de ani, solicitanți de azil în țara noastră. După finalizarea tuturor verificărilor, vor fi îndrumaţi către Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi“, a informat Poliția de Frontieră Arad.

Razie în zona Piața Romană

Polițiștii arădeni, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai Direcției Generale Poliția Locală Arad, desfășurat, joi, o acțiune cu efective mărite în zona Piața Romană din municipiu. Acțiunea a avut ca scop impunerea unui climat de ordine și siguranță publică, combaterea cerșetoriei și a vagabondajului, precum și reducerea riscului rutier și intensificarea masurilor de combatere a faptelor antisociale. În timpul activităților desfășurate, polițiștii au legitimat 190 de persoane, dintre care 14 fără adăpost, au aplicat 73 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31.375 de lei, dintre acestea 60 în baza O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 10 în baza Legii 61/1991 R privind ordinea și liniștea publică  și 3 la alte nereguli constate. Persoanele fără adăpost depistate au fost luate în evidență fiind implementate în bazele de date ale poliției. De asemenea au fost controlate 115 autoturisme și reținute 4 permise de conducere, dar și retrase 3 certificate de înmatriculare. În timpul acțiunii, polițiștii au depistat un arădean de 19 ani, care conducea un autoturism pe strada Putna, având aplicate numere provizorii  expirate.

Migranţi descoperiţi ascunşi într-un TIR

Şase bărbaţi din Afganistan, Nepal şi Pakistan au fost prinşi, vineri, când încercau să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un TIR încărcat cu băuturi non-alcoolice, verificat în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. Şoferul este cetăţean bulgar şi conducea un TIR înmatriculat în Bulgaria, având ca destinaţie Polonia. „În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, şase cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, Nepal şi Pakistan, care intenţionau să ajungă în vestul Europei“, a informat Poliţia de Frontieră Arad. Migranţii vor fi cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul ar putea fi cercetat pentru trafic de migranţi.

Femeie rănită într-un accident

O femeie a fost rănită într-un accident rutier care a avut loc vineri, în jurul orei 5.34, în orașul Pâncota. Din cercetări a reieșit că o femeie de 50 de ani, din orașul Sântana, care conducea un autoturism pe strada Luncii din orașul Pâncota, a ajuns la intersecția cu strada Vasile Goldiș și a intrat în coliziune cu un autocamion în cuplu cu semiromorcă, condus de un bărbat de 44 de ani, din localitatea Bârzești. În urma impactului a rezultat rănirea femeii de 50 de ani, care a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate. Conducătorul autocamionului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar femeii urmează a-i fi recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.