Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați, din Ineu și Sânpetru German, sunt cercetați pentru violență în familie, iar polițiștii au emis pe numele lor și ordine de protecție provizorie.

Conform informațiilor transmise, luni de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad, polițiștii din cadrul Secției 5 Rurală Ineu au emis, în după-amiaza zilei de 23 iulie, un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat în vârstă de 50 de ani, care, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a provocat scandal în familie. În aceeași zi, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Sânpetru German, și-a agresat fizic soția, pe numele acestuia fiind emis, anterior, un ordin de protecție. „Cei în cauză sunt cercetați penal pentru violență în familie, respectiv nerespectarea măsurilor judecătorești“, a informat IPJ Arad.

Reținut de polițiștii din Lipova

Polițiștii au reținut un bărbat din Lipova care a înjurat și amenințat mai multe persoane, iar apoi a distrus parbrizul unui autoturism. Într-o informare remisă de IPJ Arad se menționează că în ziua de 22 iulie, polițiștii din Lipova au fost sesizați despre un scandal, în care a fost implicat un bărbat în vârstă de 33 de ani, din acest oraș. „Acesta ar fi înjurat și amenințat mai multe persoane, distrugând ulterior parbrizul unui autoturism. Bărbatul a fost condus la sediul Poliției pentru continuarea cercetărilor, fiind reținut pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și distrugere. În cauză, polițiștii continuă documentarea activității infracționale a bărbatului“, au transmis, luni, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Incendii de vegetație la Chisindia și Dud

Detașamentele de pompieri din Sebiș și Ineu au intervenit, începând de duminică seara, pentru stingerea unor incendii de vegetație în zona localităților Chisindia și Dud. Potrivit ISU Arad, incendiile se manifestau la vegetație uscată (pășune), pășune împădurită, respectiv lizieră. „Intervenția a fost îngreunată din cauza imposibilității de a ajunge cu autospeciale de stingere și a vântului. S-a intervenit până în jurul orei 5.00, cu mijloace genistice (lopeți, cazmale, mături). „Ambele incendii au fost stinse fără a produce alte victime sau pagube materiale. La Chisindia au ars aproximativ 80 hectare, iar la Dud aproximativ 4 hectare“, se precizează într-o informare remisă, luni, de ISU Arad.

Aglomerație PTF Nădlac II

Un număr mare de turişti care ieșeau sau intrau prin ţară era înregistrat, luni, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, astfel că aici se aştepta până la o oră pentru formalităţi, în timp ce autorităţile au luat măsuri pentru a fluidiza circulaţia. Poliţia de Frontieră a semnalat, prin aplicaţia online de pe site-ul care monitorizează traficul la graniţe, că la Nădlac II se aştepta 60 de minute pe sensul de ieşire din România. De asemenea, pe sensul de intrare se aştepta cel puţin 40 de minute pentru efectuarea formalităţilor. Autorităţile au deschis câte cinci artere de intrare şi de ieşire pentru autoturisme şi autocare. Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru Agerpres, că au fost dispuse măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru fluidizarea traficului de persoane şi mijloace de transport. Conform sursei citate, traficul intens este generat de turişti care pleacă în vacanţe în alte ţări sau vin în România în această perioadă, între ei fiind şi mulţi români stabiliţi în străinătate care obişnuiesc să îşi petreacă concediile alături de familiile din ţară.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.