Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Pompierii din Ineu au intervenit, joi, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins acoperișul unei tâmplării din acest oraș.

Detașamentul de Pompieri Ineu a intervenit cu patru echipaje, dintre care două de stingere, un SMURD și unul de lucru și salvare de la înălțime, pentru stingerea unui incendiu ce se manifesta la acoperișul clădirii administrative al unei tâmplării. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la acoperiș, cu posibilitate de propagare la întreaga construcție. „Viteza de răspuns și intervenția profesionistă a pompierilor a făcut și de aceasta dată diferența. Incendiul a fost localizat în limitele găsite fără a se extinde la întreaga construcție și la hala de producție. Patronul firmei a adresat mulțumiri echipajelor de intervenție. 90% din construcție și toate utilajele au fost salvate“, a informat ISU Arad. Cauza probabilă a incendiului de la Ineu este un scurtcircuit electric.

Sancțiuni pentru nerespectarea ordonanțelor

Pe parcursul zilei de miercuri, și până joi dimineață, polițiștii arădeni au verificat 441 de persoane și 23 societăți comerciale, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau a interdicțiilor de circulație instituite prin ordonanțele militare în vigoare. În timpul acestor verificări au fost aplicate 64 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricțiile de circulație, în valoare totală de 162.800 lei. Nu au fost întocmite noi dosare penale. În același interval de timp, jandarmii arădeni au aplicat 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, valoarea totală a amenzilor fiind de 18.000 lei. Polițiștii locali arădeni, care au acționat cu 52 de cadre și 18 mijloace auto, au legitimat și verificat, într-un interval de 24 de ore (perioada 8.04.2020, ora 7.00 – 9.04.2020, ora 7.00), 1.072 de persoane și au întocmit 9 procese verbale de contravenție, în valoare totală de 21.000 lei, pentru aceleași fapte privind nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare.

Amendă aplicată de comisarii Gărzii de Mediu

În cursul zilei miercuri, comisari din cadrul Comisariatului Județean Arad – Garda Națională de Mediu, împreună cu efective ale Inspectoratului Județean de Poliție – Biroul Combatere Delicte Silvice și a Gărzii Forestiere, au întreprins un control comun pe raza comunei Moneasa, în partizi proprietate privată persoane fizice, aflate in administrarea ocolului silvic privat Codrii Zarandului. Controlul a vizat legalitatea activității de exploatare și depozitare a masei lemnoase de societățile care acționează în zonă. „S-a constatat că o societate comercială din județul Maramure, care are permis de exploatare pentru doborâturi/accidentale a depozitat pe  curs de apă, cât și pe mal, atât pe Valea Rănușei, pe o lungime de aprox. 1 km, cât și pe Valea Zarea Neagră, pe o lungime de aprox. 400 m, o cantitate de  aprox. 600 mc. masa lemnoasă, preponderent din speciile gorun și fag. Având în vedere că au fost încălcate prevederile Legii 107/1996 – Legea apelor – actualizata 2019, societății comerciale urmează a i se aplica amenda maximă de 80.000 lei“, a informat Garda de Mediu Arad.

Autoutilitară căutată de autorităţile din România

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au descoperit o autoutilitară, în valoare de aproximativ 13.000 euro, căutată de autorităţile din România. Vehiculul a fost depistat când s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român în vârstă de 39 de ani. Acesta conducea o autoutilitară marca Ford, an de fabricaţie 2018. În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că autoutilitara figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din România. În cadrul verificărilor, şoferul a declarat faptul că este angajat al firmei care deţine mijlocul de transport şi nu avea cunoştinţă despre faptul că autoutilitara se află în atenţia autorităţilor. Mijlocul de transport a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.