Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O persoană de sex feminin a anunţat că a fost răpită de fostul soţ şi este ţinută ostatică într-un beci, iar polițiștii arădeni au constatat că a fost vorba de un apel fals.

„La data de 5 iulie, în jurul orei 15.00, o persoană a sesizat, prin 112, faptul că este răpită de fostul soţ şi ţinută, fără voia sa, într-un beci. Femeia a mai precizat că are 23 de ani şi a transmis operatorului 112 un nume, a închis telefonul, iar ulterior nu a mai putut fi contactată”, a transmis IPJ Arad. Imediat, la nivelul Poliţiei Municipiului Arad a fost constituită o echipă complexă, formată din poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, jandarmi, precum şi poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale. Totodată, în cauză, a fost întocmit un dosar penal, pentru lipsire de libertate, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad. „În continuarea cercetărilor, cu sprijinul Biroului Operaţiuni Speciale Arad şi al Biroului de Analiză a  Informaţiilor Arad, la data de 6 iulie, a fost identificată persoana care a apelat 112, şi ulterior depistată, în localitatea Şiria. În cauză, este vorba despre o minoră de 11 ani, cu domiciliul în Germania. Aceasta, aflându-se în vizită la o rudă, în municipiu, ar fi apelat abuziv numărul de urgenţă 112, după care ar fi aruncat cartela SIM”, a mai precizat IPJ Arad. Mama fetei a fost sancţionată contravențional pentru lăsarea nesupravegheată a acesteia.

TIR încărcat cu deşeuri, oprit să intre în ţară

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu aproximativ 25 tone de deşeuri, ce venea din Austria. Şoferul nu a putut prezenta documentele necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, şi astfel autorităţile de control nu au permis intrarea pe teritoriul României a mijlocului de transport şi a încărcăturii transportate, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră. „Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, în data de 5.07.2024, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, aluminiu, de la o societate comercială din Austria pentru o firmă din România”, precizează sursa citată. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era de fapt încărcat cu 24.660 kg de deşeuri, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport.

Migranți depistaţi ascunşi într-un automarfar

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi într-un TIR condus de un turc, nouă cetăţeni din Bangladesh şi Pakistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei. „În data de 06.07.2024, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 39 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier înmatriculat în România şi se deplasa fără încărcătură pe ruta România – Ungaria. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în lăzile laterale ale semiremorcii, nouă cetăţeni străini”, a informat Poliția de Frontieră. Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră Nădlac pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 24 şi 45 de ani, intraţi legal în România.

Autoturism dat în urmărire, descoperit în PTF Nădlac II

Un autoturism Audi A6, estimat la valoarea de aproximativ 17.000 de euro, căutat de autorităţile din Danemarca, a fost depistat la PTF II. „În data de 6.07.2024, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de ieșire din țară, un bărbat, cetăţean român, la volanul unui autoturism marca Audi A6, înmatriculat în România. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare,  alertă introdusă de autorităţile din Danemarca”, a transmis Poliția de Frontieră. Autovehiculul a fost indisponibilizat, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar la finalizare vor fi luate măsurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.