Ziarul electronic al arădenilor

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 821 iulie 2024.

În Banat, pe parcursul primei săptămâni, valul de căldură va fi persistent, va fi caniculă, cu medii ale temperaturilor maxime de 35…38 de grade, valori izolat mai ridicate fiind posibile între 11 și 13 iulie.

Nopțile vor deveni tropicale, minimele termice urmând a se situa între 20 și 24 de grade, în medie regională.

După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, totuși vor fi după-amiezi cu vreme local caniculară; temperaturile maxime vor fi de 32…35 de grade, iar minimele de 17…21 de grade, în medie regională.

Regimul pluviometric va fi deficitar; în prima săptămână nu va ploua, apoi vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată.

În Crișana, în prima săptămână, valul de căldură va fi persistent și în intensificare, va fi caniculă, cu medii ale temperaturilor maxime de 35…37 de grade, valori local mai ridicate fiind posibile între 11 și 13 iulie.

Nopțile vor deveni tropicale în mare parte a regiunii, minimele termice urmând a se situa între 20 și 23 de grade, în medie.

După data de 15 iulie, este estimată o ponderare a regimului termic, totuși vor fi după-amiezi cu vreme caniculară la câmpie; temperaturile maxime vor fi de 31…35 de grade, iar minimele de 16…20 de grade, mediat regional.

Regimul pluviometric va fi deficitar; în prima săptămână izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată, apoi vor fi perioade în care probabilitatea pentru manifestări locale de instabilitate atmosferică va fi ridicată.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.