Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit, joi seara, la o gospodărie din orașul arădean Lipova.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta generalizat la o casă particulară și anexa aferentă. Conform ISU Arad, focul s-a declanșat inițial într-o anexă în care se afla o centrală termică și s-a propagat la casă. Casele în zonă sunt compacte, dar s-a reusit limitarea propagării, ca urmare a intervenției rapide. „A ars încăperea centralei termice, un atelier, o bucătărie și o cămară, aflate într-un singur corp de clădire“, a precizat ISU Arad. Pentru stingerea focului a intervenit Secția de Pompieri din Bârzava două autospeciale de stingere, în cooperare cu SVSU Lipova, care intervenit cu două autospeciale. UPDATE ISU Arad a anunțat, în jurul orei 20.45, că incendiul a fost lichidat. „Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric. S-a scurtcircuitat ventilatorul care răcea centrala termică, aceasta s-a supraîncălzit și s-a produs incendiul“, a precizat ISU Arad.

Aglomerație la PTF Nădlac II

Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a fost aglomerat joi, timpul de aşteptare pentru controlul documentelor fiind de aproximativ o oră, faţă de 15 minute în mod obişnuit, autorităţile de frontieră precizând că românii care lucrează în străinătate şi au fost în ţară de Sărbători au început să părăsească România. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Arad, aproximativ 17.500 de persoane au ieşit din România prin PTF Nădlac II în ultimele 24 de ore, de trei ori mai multe faţă de zilele obişnuite, astfel că autorităţile de frontieră au luat măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului. În punctul de control situat pe autostrada pan-europeană au fost deschise artere suplimentare pe sensul de ieşire din ţară, controlul documentelor fiind făcut pe şapte benzi, faţă de trei folosite pe sensul de intrare. Pe sensul de intrare în ţară, valorile de trafic de la PTF Nădlac II erau scăzute, fiind înregistrate aproximativ 3.000 de persoane cu 1.300 de mijloace de transport, în ultimele 24 de ore.

Patru persoane rănite de petarde

Doi copii și doi adulți au ajuns la Spitalul Județean Arad cu răni cauzate de petarde și alte materiale pirotehnice. Un copil de 12 a rămas fără o bucată din degetul mijlociu de la mâna stângă și s-a ales cu fractură la degetul mare, după ce o petardă i-a explodat în mână. Un alt băiat, în vârstă de 17 ani, a ajuns la spital cu plăgi în zona capului și cu o contuzie la globul ocular drept după ce o petardă i-a explodat în față. Un bărbat de 22 de ani s-a ales cu plăgi la 3 degete, iar un altul, de 31 de ani, a suferit o plagă contuză la mâna dreaptă tot din cauza petardelor. În minivacanța de Anul Nou, la spitalul județean din Arad au ajuns peste 760 de persoane. Cele mai multe au avut contuzii, fracturi sau entorse, dar și probleme cardiace și digestive.

Polițiștii rutieri în acțiune

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 79 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 28.000 de lei. Dintre acestea, 38 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 41 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 3 permise de conducere și ridicate 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.