Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Peste 2.000 de articole pirotehnice au fost indisponibilizate de polițiștii arădeni, care au efectuat o acțiune în baza planului cu aplicabilitate națională „Foc de Artificii”, pentru depistarea comercianților care nu respectă legislația privind operațiunile cu articole pirotehnice.

Astfel, a fost depistată o societate comercială din Piața Catedralei din municipiu, în incinta căreia erau comercializate 1.963 de bucăți de articole pirotehnice (vulcani și baterii artificii), pentru care firma nu deținea drept de comercializare. Articolele pirotehnice au fost indisponibilizate, societatea comercială fiind amendată cu 10.000 de lei. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului materialelor explozive. În cadrul aceleiași acțiuni au fost depistați, în Piața „Mihai Viteazul“, un bărbat de 36 de ani și o femeie de 36 de ani, ambii din Arad, în timp ce ofereau spre comercializare 220 bucăți articole pirotehnice, fără drept. Materialul pirotehnic a fost indisponibilizat, fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu material pirotehnice fără drept.

Urmărit general, reținut la PTF Nădlac II

Un tânăr din județul Arad, căutat pentru executarea unei pedepse privative de libertate, a fost depistat și predat autorităților, de poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II. Cetăţeanul român R.D., în vârstă de 23 de ani, cu domiciliul în judeţul Arad, a fost depistat când s-a prezentat pentru a efectua controlul de frontieră, pe sensul de intrare în ţară. La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele arădeanului era emis, de autorităţile române un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri şi alte violenţe, având de executat 9 luni de închisoare. Tânărul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, în continuare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii arădeni cercetează mai multe persoane care nu au respectat legislația rutieră. Astfel, polițiști de la Biroul Ordine Publică au depistat, în trafic, un bărbat de 54 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe strada Streiului din municipiu, având dreptul de a conduce suspendat.   Pe raza orașului Sebiș a fost depistat un bărbat de 52 de ani, din Bârsa, care conducea o autoutilitară. În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere, iar autoutilitara i-ar fi fost încredințată, cu scopul de a o conduce, de către o femeie de 31 de ani, din Bârsa, pasageră în autovehicul, care ar fi avut cunoștință despre faptul că bărbatul nu are acest drept. Polițiștii au mai depistat, pe raza localității Târnova, un bărbat de 55 de ani, în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe raza orașului Sântana a fost identificat un tânăr de 30 de ani, care conducea o autoutilitară, având o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cetăţean bulgar cu permis de conducere fals

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Csanadpalota au depistat un bărbat din Bulgaria care conducea un autoturism în baza unui permis de conducere fals.  Cetăţeanul bulgar K.E., în vârstă de 51 de ani, era la volanul unui autoturism BMW, înmatriculat în Bulgaria. La controlul specific, bărbatului i s-a solicitat să prezinte, pe lângă documentele de identitate, şi permisul de conducere. Acesta a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Bulgaria. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. De asemenea, s-a constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere. Bulgarul a declarat că a obţinut permisul de conducere de la o persoană necunoscută din Germania, în schimbul sumei de 600 de euro.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.