Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Mai multe persoane care comercializau ilegal materiale pirotehnice au fost depistate de polițiștii arădeni, iar acum sunt cercetate penal.

În Piața Fortuna din municipiu a fost depistat, de polițiștii de la Secția nr. 1 Vlaicu, un bărbat de 42 de ani, din Arad, în timp ce oferea spre comercializare, fără drept, 1.447 petarde și materiale pirotehnice de diferite tipuri și mărci. Polițiștii de la Biroul Ordine Publică au depistat o femeie de 47 de ani și un bărbat de 32 de ani, ambii din Arad, care ofereau spre comercializare, în Piața „Mihai Viteazul“, 600 de petarde de diferite tipuri și mărci, fără a îndeplini cerințele legale. La Sântana a fost depistat un bărbat de 42 de ani, în timp ce comercializa, în piața agroalimentară, fără drept, 36 de bucăți de materiale pirotehnice. Cele 2.083 de petarde au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, pe numele celor depistați fiind întocmite dosare de cercetare penală pentru efectuarea de operațiuni cu materiale pirotehnice, fără drept. Acțiunile efectuate de polițiști în baza planului de acțiune „Foc de artificii” vor continua în perioada următoare, atât în municipiu, cât și în județul Arad.

Infracțiuni rutiere, depistate de polițiști

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au depistat mai multe persoane care au condus vehicule în timp ce se aflau sub influența alcoolului. Astfel, a fost depistat un bărbat de 38 de ani, din Dâmbovița, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Eugen Popa din municipiu, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe DN 7, polițiștii au depistat un cetățean italian, de 26 de ani, care conducea o autoutilitară, având o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un bărbat de 48 de ani, din Zădăreni, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și cu o alcoolemie de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Prinși după ce au furat din magazine

Trei tineri sunt cercetați de polițiștii arădeni, după ce au fost prinși furând din magazine. Conform IPJ Arad, oamenii legii cercetează un tânăr de 22 de ani, care, împreună cu o tânără de 16 ani, din Arad, au fost depistați în flagrant delict în timp ce sustrăgeau bunuri dintr-un supermarket situat pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu. Tot în flagrant delict a fost depistat un tânăr de 18 ani, din Arad, în timp ce sustrăgea două perechi de jeans din incinta unui mall din municipiu. „Prejudiciul în ambele cauze, în valoare de 370 de lei, a fost recuperat, pe numele tinerilor fiind întocmite dosare de cercetare penală pentru furt“, a informat Biroul de presă al IPJ Arad.

Autoturism căutat, depistat la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II – Csanadpalota au depistat un cetățean român care conducea un autoturism marca Vauxhall, model Astra, în valoare de 15.000 euro, ce figura ca fiind căutat de autorităţile din Marea Britanie. Mașina era condusă de cetăţeanul român T.M., în vârstă de 34 de ani, cu domiciliul în judeţul Vrancea. La controlul de frontieră, şoferul a prezentat, pentru mijlocul de transport, un certificat de înmatriculare emis de autorităţile din Marea Britanie. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că mașina figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile britanice. Autoturismul, în valoare de 15.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul STPF Arad, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de abuz de încredere, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.

Cercetați general, reținuți la frontieră

Doi bărbați care erau căutați de autorități au fost depistați de poliţiştii de frontieră arădeni. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota s-a prezentat,  pentru a efectua controlul de frontieră, cetăţeanul român R.R., în vârstă de 37 de ani, domiciliat în judeţul Suceava. Poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de abandon de familie, având de executat 6 luni de închisoare. Tot la acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat, pentru a efectua controlul specific, cetăţeanul român S.M., în vârstă de 33 de ani, cu domiciliul în judeţul Mureş. La efectuarea verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de autorităţile române, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, având de executat 4 ani şi 4 luni de închisoare. Cei doi au fost predați polițiștilor din cadrul IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.