Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră de la PTF Turnu au descoperit cinci cetățeni turci, ascunși în interiorul unei autoutilitare, care au încercat astfel să iasă ilegal din ţară.

Migranții au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul român D.M., în vârstă de 44 de ani, cu domiciliul în judeţul Arad, la volanul unei autoutilitare Mercedes Benz Sprinter. Şoferul a declarat că transporta, în Germania, un balansoar. În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră români, împreună cu cei maghiari, efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. „Într-un spaţiu special amenajat în compartimentul marfă al autoutilitarei, în spatele balansoarului, erau cinci persoane de sex masculin. Acestea au fost duse la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, intraţi legal în România“, a informat Poliția de Frontieră.

Țigări de contrabandă confiscate de jandarmi

Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad a depistat, miercuri, în Piața Fortuna, două femei care ofereau spre comercializare, trecătorilor din zonă, țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător. La vederea echipajului de jandarmi, acestea au încercat să fugă, aruncând în același timp și plasele cu țigări aflate asupra lor. Jandarmii au efectuat verificările necesare și au fost găsite 155 pachete cu țigări de diferite mărci,  netimbrate sau timbrate necorespunzător. Cele două femei au declarat că țigările le aparțin și sunt destinate comercializării. Țigările găsite au fost ridicate în vederea confiscării și s-au întocmit actele de sesizare, necesare organelor de urmărire penală, având în vedere că sunt asimilate infracțiunii de ,,colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, conform prevederilor Codului Vamal al României.

Mandat de executare a pedepsei închisorii

Polițiștii de la Postul de Poliţie Vărădia de Mureş au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, a anunțat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, mandatul a fost emis la data de 11 decembrie, de magistrații Judecătoriei Lipova, pe numele unui bărbat de 60 de ani, din Vărădia de Mureș, care are de ispășit o pedeapsă de 8 luni cu închisoarea, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și racordare ilegală la rețeaua de joasă tensiune. „Bărbatul a fost depus în Penitenciarul Arad“, au informat reprezentanții IPJ Arad.

Peste 200 de sancțiuni aplicate de polițiști

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului Arad, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 206 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 60.000 de lei. Dintre acestea, 76 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 120 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 16 permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.