Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat aflat sub influența alcoolului a provocat un accident rutier pe o stradă din municipiul Arad, autorul faptei fiind cercetat acum de polițiști.

Bărbatul este cercetat de polițiștii de la Biroul Rutier din cadrul IPJ Arad. Conform oamenilor legii, bărbatul, în vârstă de 40 de ani, din Arad, se deplasa cu un autoturism pe strada Constituției, dar a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat pe sensul opus, unde a acroșat un autoturism condus regulamentar de un tânăr de 24 de ani, din Arad. În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale, însă, în urma testării cu aparatul alcooltest a celor doi conducători auto, s-a constatat că bărbatul de 40 de ani avea o alcoolemie de 0,72 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, pe numele șoferului de 40 de ani fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației.

Transport agabaritic în județul Arad

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie va f iefectuat un transport agabaritic pe ruta: PTF Nădlac II – Autostrada A1 – Arad – DN 7 – Bârzava. Vehiculul va transporta un utilaj industrial. Lăţimea maximă a vehiculului este de 3.00 m, viteza de deplasare urmând a fi adaptată condiţiilor de trafic. „Menţionăm că, în conformitate cu OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, viteza maximă de deplasare a vehiculelor cu depăşiri este de 70 km/oră“, a precizat CNAIR. Etapele de desfăşurare ale transportului sunt stabilite de poliţia rutieră, care asigură însoţirea vehiculelor cu depăşiri. Transportul nu se va desfăşura în perioadele şi pe sectoarele de drum pe care sunt semnalate fenomene meteorologice periculoase, prin codurile galben, portocaliu sau roşu. Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360.

Țigări de contrabandă, depistate de polițiști

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul IPJ Arad cercetează un bărbat, penru contrabandă. În urma activităților desfășurate de polițiști în Piața „Mihai Viteazul“ a fost depistat un bărbat de 34 de ani, din Arad, în timp ce oferea spre comercializare, dintr-un autoturism, 4.600 de țigarete de diferite mărci, netimbrate și timbrate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă, în valoare de aproximativ 2.300 de lei. Întrega cantitate de țigarete a fost indisponibilizată de polițiști în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de contrabandă.

Alcool etilic, descoperit la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au descoperit, ascunse într-un autoturism, 77 de sticle cu alcool etilic, netimbrate, pe care un român încerca să le introducă în ţară. Alcoolul a fost descoperit când s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român M.N., în vârstă de 47 ani, la volanul unui autoturism marca Ford Focus, înmatriculat în România. Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse pe scaunul din dreapta faţă într-o ladă frigorifică portabilă, pe bancheta din spate într-un sac, precum şi în portbagajul autoturismului, în locaşul destinat roţii de rezervă, un număr de 77 de sticle de câte 1 litru cu alcool etilic, de producţie Republica Serbia, evaluate la peste 2.300 de lei. În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de alcool.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.