Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii din Arad au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 34.000 lei, în timpul unor acțiuni derulate în vederea prevenirii comiterii de fapte antisociale și a depistării și sancționării celor care încalcă normele legislației în vigoare.

„Astfel, 57 de polițiști de la Ordine Publică, Rutieră și Investigații Criminale au acționat pe raza muncipiului Arad, pentru prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale“, a informat IPJ Arad. În doar câteva ore, au fost aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 34.000 de lei. De asemenea, au fost reţinute trei permise de conducere și șapte certificate de înmatriculare.

Țigări de contrabandă confiscate

Doi bărbați care transportau, cu un autoturism, țigări de contrabandă au fost reținuți de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Arad. Polițiștii au oprit un autoturism, cu numere de înmatriculare provizorii, emise de autoritățile germane, cu privire la care exista suspiciunea că transportă țigări de contrabandă. Șoferul, un bărbat de 49 de ani, împreună cu pasagerul din dreapta, un tânăr de 22 de ani, ambii din Vladimirescu, au fost depistați de polițiști în timp ce transportau, în trei saci de polietilenă, 1.500 de pachete de țigarete netimbrate, susceptibile că ar fi provenit din contrabandă. Întreaga cantitate de țigări a fost indisponibilizată, iar cei doi bărbați au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Sirian prins cu pașaport fals

Poliţiştii de frontieră au depistat un cetăţean din Siria, care a încercat să intre ilegal în România folosindu-se de un paşaport fals. Bărbatul a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, unde s-a prezentat pentru a intra în România. El s-a legitimat cu un paşaport cu însemnele autorităţilor siriene şi un permis de şedere emis de Suedia. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că paşaportul prezentat de bărbat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals, motiv pentru care sirianul a fost dus la sediul instituţiei pentru cercetări. S-a stabilit că bărbatul este cetăţean sirian şi are de 51 de ani. El a declarat că intenţiona să călătorească în România pentru a-şi găsi un loc de muncă şi nu ştia că paşaportul este fals, primind documentul de la cumnatul său din Siria, paşaportul pe care l-a avut anterior fiind expirat.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din Arad au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 199 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 71.000 de lei. Dintre acestea, 50 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 149 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.