Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Cinci nepalezi cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani au fost găsiţi ascunşi într-un autotren ce transporta pal în Ungaria şi a fost verificat în Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, înainte să iasă din ţară.

Şoferul este un român în vârstă de 38 de ani şi transporta pal, pe ruta România – Ungaria, conform documentelor de însoţire a mărfii. „În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, cinci cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 24 şi 42 de ani, intraţi legal în România în baza documentelor personale”, a informat Poliția de Frontieră Arad. Şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi, în timp ce străinii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Amendați pentru țigări de contrabandă

Două persoane au fost amendate cu câte 50.000 de lei pentru că ofereau spre vânzare țigări netimbrate, în municipiul Arad. „La data de 24 aprilie, în cadrul unei acțiuni desfășurate la nivelul Poliției Municipiului Arad, au fost depistați un bărbat de 35 de ani și o femeie de 71 de ani, amândoi din Arad, în timp ce ofereau spre vânzare, în Piața Fortuna, țigări netimbrate. Au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 200 de pachete de țigarete susceptibile a proveni din contrabandă, cei doi fiind sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 50.000 de lei, fiecare”, se arată într-o informare remisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. Acțiunile în piețele din municipiul și județul Arad se vor desfășura și în perioada următoare, au mai transmis reprezentații IPJ Arad.

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

Polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Ca urmare a neregulilor constatate, într-un interval de 24 de ore, au fost aplicate 149 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 66.600 de lei, dintre care 61 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, 41 de persoane au fost testate pentru consum de alcool și droguri. Au fost reținute 3 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări”, este mesajul polițiștilor rutieri.

Autoturism căutat de autoritățile din Germania

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Nădlac au depistat, la controlul de frontieră, un cetățean român care a încercat să treacă frontiera cu un autoturism în valoare de aproximativ 25.000 de euro, căutat de autorităţile din Germania. „În data de 25 aprilie, în jurul orei 3.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean român, în vârstă de 53 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW model 530 xDrive, înmatriculat în România. În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Germania în urmă cu aproximativ două săptămâni (8.04.2024)”, a informat Poliția de Frontieră. Autovehiculul a fost indisponibilizat, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar la finalizare vor fi luate măsurile legale ce se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.