Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un băiat în vârstă de 14 ani a căzut în râul Mureş, unde a rămas împotmolit în mâl, și a fost salvat de pompierii din cadrul ISU Arad.

Incidentul a avut loc vineri dimineaţa, băiatul căzând în apă în timp ce se plimba, împreună cu un prieten, pe malul Mureşului, în zona din apropierea podului rutier din cartierul Micălaca. Apa îi ajungea adolescentului până la brâu, însă nu a putut ieşi deoarece a rămas împotmolit în mâl. Prietenul băiatului a fugit de acolo, după cum a susţinut ulterior, pentru a căuta ajutor. Văzând că ajutoarele pe care prietenul său s-a dus să le cheme nu mai ajung, băiatul a luat telefonul mobil pe care îl avea asupra sa şi a sunat la telefonul unic de urgenţă 112, la faţa locului ajungând în câteva minute un echipaj de pompieri – cu barcă – din cadrul Detaşamentului Arad şi un echipaj medical SMURD. Ajutaţi de un pescar aflat în zonă, pompierii l-au scos pe băiat din apă şi l-au predat echipajului SMURD, a menţionat sursa citată.

Conducea un autoturism radiat

Polițiștii de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au depistat, în trafic, un bărbat care conducea un autoturism neînmatriculat. Bărbat are 50 de ani, este din Ineu și a fost depistat în timp ce conducea un autoturism radiat din circulație de autoritățile germane la data de 18 august 2016. Conform IPJ Arad, pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism radiat din circulație.

Minor cercetat pentru distrugere

Un adolescent, care este bănuit de spargerea parbrizului unui autoturism, a fost identificat de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale. Biroul de presă al IPJ Arad a informat că, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, la data de 24 ianuarie, adolescentul, în vârstă de 16 ani, din județul Arad, a lovit cu o sticlă parbrizul unui autoturism staționat în parcarea unui complex comercial din municipiu, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în valoare de aproximativ 1.000 de lei. Adolescentul este cercetat acum de polițiști pentru distrugere.

Țigări de contrabandă, la Fortuna

Un echipaj de jandarmi a observat, vineri, în zona Pieței Fortuna din municipiul Arad, două femei care comercializau țigări netimbrate. Jandarmii au stabilit că cele două femei au domiciliul în municipiul Arad. „În urma controlului făcut asupra bagajelor, s-au găsit la numita S.R., în vârstă de 43 de ani, 58 de pachete, iar la B.S, în vârstă de 38 ani, 47 de pachete țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător. Țigările găsite au fost ridicate în vederea confiscării și predate organelor de urmărire penală împreună cu actele de sesizare, având în vedere că fapta este asimilată infracțiunii de „colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, conform prevederilor Codului Vamal al României.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.