Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii rutieri din Arad au aplicat amenzi în valoarea de aproximativ 65.000 lei, într-un interval de 24 de ore.

Conform IPJ Arad, polițiștii rutieri au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 65.000 de lei. Totodată, au fost reținute 7 permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, este mesajul transmis de polițiștii rutieri din Arad.

A furat cu sticla de whiskey

Un bărbat este cercetat penal pentru că a furat o sticlă de whiskey dintr-un supermarket din municipiul Arad. „Polițiștii de Ordine Publică au identificat un arădean în vârstă de 54 de ani, care, în cursul zilei de 17 noiembrie, ar fi sustras o sticlă de alcool dintr-un supermarket de pe strada dr. Aurel Ardelean (fostă Pădurii – n.r.)“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, bărbatul este cercetat pentru furt, în vederea recuperării prejudiciului și luarea măsurilor legale.

Sub influența alcoolului la volan

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din localitatea Cil, a fost depistat de polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică în timp ce conducea un autoturism pe Calea Aurel Vlaicu din municipiul Arad, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Testarea cu aparatul alcooltest a șoferului a indicat o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 17 noiembrie, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 1.835 de persoane, au fost verificate 84 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 33 de mijloace de transport în comun/persoane. În cadrul acțiunilor au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în valoare totală de 1.000 de lei. „Vă reamintim că, în această perioadă, este interzisă organizarea evenimentelor private (nunți, botezuri, aniversări etc.) și participarea la acestea. Pentru sănătatea proprie și a celor din jur, recomandăm arădenilor să respecte măsurile de protecție dispuse de autoritățile sanitare, să poate masca de protecție și să evite, pe cât se poate, aglomerația“, a transmis IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.