Ziarul electronic al arădenilor

Migranți ascunși în două automarfare, depistați la PTF Nădlac II 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat șase cetăţeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare.

„În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc, respectiv un român, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile, îmbrăcăminte și ambalaje pentru societăți din Marea Britanie și Spania. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, șase cetăţeni străini“, a informat Poliția de Frontieră.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 12 și 30 ani, majoritatea solicitanți de azil în România, minorii urmând a fi preluaţi de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.