Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră de la PTF Vărșand au descoperit, ascunse într-un automarfar,  țigări în valoare de aproximativ 120.000 lei, pe care şoferul mijlocului de transport a încercat să le scoată din țară, fără documente de proveniență.

Țigările au fost descoperite când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat la ieșirea din țară, la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, un cetățean bulgar în vârstă de 39 de ani. În timpul controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul destinat mărfii, într-un loc special amenajat, mai multe pachete cu țigări. Bărbatul a declarat că intenţiona să vândă ţigările în Marea Britanie, pentru a obţine profit. „Întreaga cantitate de bunuri, 5.175 pachete cu ţigări, în valoare de 119.025 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori marcaje false peste limita prevăzută de lege, urmând ca la finalizarea cazului să fie dispuse măsurile legale care se impun“, a informat Poliția de Frontieră.

Mandat de executare a pedepsei

Un tânăr din Arad, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea a fost reținut de polițiști și încarcerar la Penitemciarul Arad. Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat, miercuri, că polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Mandatul a fost emis de magistrații de la Tribunalul Arad, pe numele unui arădean în vârstă de 28 de ani, care are de executat o pedeapsă de 3 ani și 8 luni, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul stupefiantelor. „Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad“, se arată în informarea transmisă de IPJ Arad.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii de la Secția 2 din cartierul Micălaca au depistat în trafic, în după-amiaza zilei de 16 noiembrie, un tânăr de 24 de ani, din Șiria, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 709, spre Horia. În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul are dreptul de a conduce suspendat, iar numerele de înmatriculare ale autoturismului condus au fost atribuite unui alt autoturism. Întrucât tânărul este cercetat pentru alte infracțiuni la regimul circulației, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților de la Judecătoria Arad în vederea luării unei măsuri preventive. Pe strada Mușețel din municipiu, polițiștii de la Secția 1 din cartierul Aurel Vlaicu au depistat un tânăr de 20 de ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere. Cei doi sunt cercetați pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

Cu certificat de vaccinare care nu îi aparţinea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand au depistat un bărbat din Polonia, care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind un certificat de vaccinare împotriva COVID-19 care aparţinea altei persoane. Bărbatul conducea un ansamblu rutier care se deplasa din Polonia în România. La controlul de frontieră, șoferul a prezentat un certificat de vaccinare împotriva COVID-19, prevăzut cu cod QR, întrucât Polonia face parte din zona roșie a țărilor cu risc epidemiologic. În urma scanării codului QR al certificatului, s-a constatat faptul că datele generate aparțin altei persoane. În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de  fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.