Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat patru cetăţeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera, în Ungaria, ascunși într-un automarfar încărcat cu PAL, respectiv pe jos, cu scopul a ajunge în state din Spaţiul Schengen.

Trei migranți au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, PAL pentru o firmă din Germania. În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, trei cetățeni străini. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 17 și 28 de ani. Un alt migrant a fost prins la aproximativ 50 de metri de linia de frontieră, în timp ce deplasa pe jos în terminalul de marfă aflat pe sensul de ieșire din țară. Deoarece aceasta nu îşi justifica prezenţa în zonă, a fost condusă la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că este cetățean din Afganistan, solicitant de azil în România.

Ordine de protecție provizorii

Mai mulți bărbați sunt cercetați penal pentru că și-au agresat membri ai familiei, pe numele lor fiind emise și ordine de protecție provizorii. Conform IPJ Arad, polițiștii de la Secția 6 Rurală Beliu au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 50 de ani, din Beliu, care și-a lovit fiica, dar și pe numele unui bărbat de 51 de ani, din Târnova, care și-a lovit soția cu o piatră. De asemenea, un bărbat de 62 de ani, din Secusigiu, și-a lovit soția, în noaptea de 15/16 octombrie, femeia fiind transportată la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. În după-amiaza zilei de 16 octombrie, un bărbat de 68 de ani, din Dorobanți, și-a lovit soția cu pumnul. În municipiu, polițiștii de la Secția 2 Micălaca au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui arădean de 42 de ani, care și-a urmărit fosta concubină, timp de mai multe zile, ameninâând-o pe aceasta și familia ei cu acte de violență. „În toate cazurile au fost întocmite dosare penale“, a informat IPJ Arad.

Autor unui furt a fost reținut

Un tânăr din localitatea Sintea este cercetat penal pentru că a furat diverse bunuri dintr-un autoturism, iar ulterior le-a comercializat. Biroul de presă al IPJ Arad a anunțat că polițiștii din Biroului de Investigații Criminale au identificat un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Sintea, care, în noaptea de 11/12 octombrie, a sustras dintr-un autoturism parcat pe strada George Coșbuc din municipiu mai multe scule și unelte, pe care le-ar fi comercializat unor persoane necunoscute. „În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru furt calificat. Acesta este bănuit de mai multe fapte de acest gen, pe raza municipiului. Polițiștii continuă documentarea activității infracționale a celui în cauză, în vederea luării măsurilor legale și recuperării prejudiciului“, au informat reprezentanții IPJ Arad.

Fals privind identitatea la PTF Curtici

Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Curtici au depistat un bărbat din Pakistan care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind documente care aparţineau altei persoane. Bărbatul călătorea ca pasager într-un tren care circulă pe relația București Nord – Viena și s-a legitimat cu un pașaport simplu Pakistan și permis de ședere Schengen eliberat de autoritățile italiene. Cu ocazia verificării documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografiile din documente există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că este cetățean din Pakistan în vârstă de 21 de ani, dar care nu se afla în posesia unor documente care sa-i permită să călătorească legal în Spaţiul Schengen. Acesta este cercetat pentru fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.