Ziarul electronic al arădenilor

Începe „Curățenia de Toamnă 2021“, în municipiul Arad. VEZI programul

Primăria Arad a anunţat că, în perioada 20 octombrie – 26 noiembrie, se va desfășura acțiunea edilitară „Curățenia de Toamnă 2021“, în cartierele din municipiu.

Conform Primăriei Arad, această acțiune se va desfășura în parteneriat cu societatea civilă, dar și cu operatori de servicii edilitare.

„În toate cartierele orașului vor fi igienizate platformele gospodărești, vor fi executate lucrări de întreținere a canalizării pluviale (curățare guri de scurgere, înlocuit grătare, guri de scurgere din materiale compozite, înlocuit capace cămine de vizitare din materiale compozite, înlocuit capace cămine de vizitare din oțel).

De asemenea, sunt prevăzute lucrări la infrastructura energetică (reparații și întreținere iluminat public, înlocuire corpuri de iluminat defecte și becuri arse, remedieri defecte de rețele, verificare funcționare iluminat public). Conform programului stabilit pe cartiere, se vor ridica frunze, crengi și alte resturi vegetale provenite din toaletări de copaci sau viță de vie.  Aceste tipuri de deșeuri vor fi depozitate în fața porților, astfel încât să nu stânjenească accesul pietonal sau traficul rutier. De acolo vor fi ridicate de către operatorii de servicii edilitare“, a anunțat Primăria Municipiului Arad.

Programul de curățenie presupune și colectarea de deșeuri – echipamente electrice și electronice – campanie efectuată de către Ecotic, în intervalul 11 octombrie – 11 noiembrie.

La dispoziția cetățenilor a fost pus numărul de telefon 0751.302.123/*7711, care poate fi apelat pentru ridicarea gratuită de la domiciliu a dispozitivelor electrice și electronice care nu mai sunt folosite.

Curăţenia generală de toamnă începe chiar din centrul municipiului (partea dreaptă până la Gară), unde echipele edilitare vor interveni timp de 3 zile: între 20 – 22 octombrie.

Alte trei zile, între 25 – 27 octombrie, vor fi alocate tot zonei centrale, dar de această dată partea stângă până în zona Sălii Polivalentă.

În continuare, echipele edilitare care sprijină municipalitatea în această acţiune tradiţională vor respecta următorul PROGRAM:

Alfa: 28 – 29 octombrie

Confecții, Pârneava, Cadaș, Silvaș: 1 – 2 noiembrie

Grădiște și 6 Vânători: 3 – 4 noiembrie

Calea Romanilor și Drăgășani: 5 – 8 noiembrie

Aradul Nou, Subcetate și Sânnicolaul Mic: 9 – 10 noiembrie

Vlaicu, stânga, și Bujac: 11 – 15 noiembrie

Vlaicu, dreapta, și Gai: 16 – 18 noiembrie

Micălaca (zonele 100, 200, 500): 19 – 23 noiembrie

Micălaca (zona 300): 24 – 26 noiembrie.

„În funcție de complexitatea situațiilor întâlnite pe străzi sau de condițiile meteorologice nefavorabile efectuării anumitor activități edilitar-gospodărești, programul poate fi decalat sau modificat. Acţiunea de salubrizare generic intitulată «Curăţenia de toamnă» se desfășoară cu sprijinul operatorilor de servicii edilitare, dar este şi o datorie civică a cetăţenilor, a asociaţiilor de proprietari/locatari, a agenţilor economici. În acest sens, îi invităm să se alăture demersului municipalităţii, iar celor care au făcut-o, cu alte ocazii, le mulţumim pentru sprijinul acordat. Până la urmă, Aradul poate fi mai curat cu ajutorul fiecăruia dintre noi“, au transmis reprezentanții Primăriei Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.