Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O tânără din Secusigiu a fost rănită după ce a pierdut controlul volanului, iar autoturismul pe care îl conducea s-a oprit într-un șanț de pe marginea DJ 682.

Evenimentul rutier a avut loc miercuri, în jurul orei 6.35. Din primele cercetări efectuate de polițiști rezultă că o tânără de 20 de ani, din Secusigiu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 682, dinspre Secusigiu, spre Arad, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ieșind de pe partea carosabilă, oprindu-se în șanțul din dreapta sensului de deplasare. „În urma evenimentului rutier a fost rănită conducătoarea auto, care se afla singură în autoturism. Testarea tinerei cu aparatul alcooltest a indicat că nu consumase alcool“, a informat IPJ Arad. În cauză se continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea evenimentului rutier, într-un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Tânăr reținut pentru furt

Un tânăr din Arad este cercetat penal pentru că furat bani dintr-o societate comercială din localitatea Zimandu Nou. Conform IPJ Arad, polițiștii de la Secția 1 Rurală Arad au fost sesizați, în dimineața zilei de 12 octombrie, despre un furt dintr-o societate comercială din Zimandu Nou, de unde ar fi fost sustrași 5.150 euro și 1.750 de lei. „În fapt, s-a stabilit că, în noaptea de 11/12 octombrie, persoane necunoscute ar fi pătruns prin ușa neasigurată în interiorul halei, ulterior, prin forțarea ușii unui birou, ar fi pătruns în incintă, de unde ar fi sustras banii“, a informat IPJ Arad. Investigațiile efectuate de polițiști au stabilit că autorul faptei ar fi un tânăr de 22 de ani, din Arad, care, în baza probatoriului administrat, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților de la Judecătoria Arad cu propunerea luării unei măsuri preventive, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Mandate de executare a pedepsei

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii. Unul, în colaborare cu polițiștii orașului Lipova, a fost emis de magistrații de la Judecătoria Lipova, pe numele unui bărbat de 51 de ani, din acest oraș, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani și 5 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de sustragere de sub sechestru, înșelăciune și rupere de sigilii. De asemenea, în colaborare cu polițiștii de la Secția 8 Rurală Săvârșin, a fost pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de magistrații de la Judecători Lipova, pe numele unui bărbat de 44 de ani, din Săvârșin, condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și distrugere. „Cei doi bărbați au fost încarcerați în Penitenciarul Arad“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

Coloane de camioane la frontieră

Coloane de camioane s-au format, miercuri, la ieşirea din ţară prin cele mai importante puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, astfel că la Nădlac II se aştepta cel puţin 180 de minute pentru controlul documentelor, aici tranzitarea fiind întârziată şi de cântărirea automarfarelor. Potrivit aplicaţiei online de monitorizare a traficului la graniţe, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II erau deschise trei artere de control pentru camioane. „Timpii de aşteptare se datorează activităţii de cântărire a automarfarelor, desfăşurată de către lucrătorii din cadrul A.C.I. Nădlac II“, a informat aplicaţia. Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara (structura regională a CNAIR), în subordinea căreia se află Agenţia de Control şi Încasare (ACI) Nădlac II, au declarat că pe sensul de ieşire din ţară au fost montate, în această vară, două noi cântare destinate traficului greu. Acestea au fost instalate pentru protejarea infrastructurii rutiere şi depistarea celor care folosesc reţeaua de drumuri cu depăşiri de greutate pe osii. Se lucrează 24 din 24, la capacitate maximă, iar timpul de cântărire este în medie de un minut şi jumătate – două, dacă nu sunt probleme de aşezare pe banda de control a autotrenului şi dacă transportul nu este extracomunitar. „Chiar dacă se lucrează la flux continuu, numărul mare de autocamioane îngreunează traficul pe ieşirea din ţară. Legislaţia în vigoare obligă la cântărirea TIR-urilor, indiferent de marfa transportată“, a spus purtătorul de cuvânt al DRDP Timişoara, Alina Sabou. Camioanele aşteptau în coloană pe autostrada pan-europeană, pe o distanţă de câţiva kilometri.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.