Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un tânăr din Gurahonț este cercetat penal pentru că a furat un dispozitiv folosit la încărcarea sicrielor, dintr-o autoutilitară care aparține unei firme de pompe funebre.

IPJ Arad a anunțat că polițiștii de la Secția 10 Rurală Gurahonț au identificat, miercuri, un tânăr de 26 de ani, din această comună, care a sustras dintr-o autoutilitară, un cadru metalic mobil folosit la încărcarea sicrielor. „Prejudiciul în valoare de aproximativ 1.000 de euro a fost recuperat de polițiști și restituit părții vătămate. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat magistraților de la Judecătoria Gurahonț cu propunerea luării unei măsuri preventive“, a informat IPJ Arad.

A încălcat ordinul de protecție

Un arădean care avea emis pe numele său un ordin de protecție este cercetat penal pentru că s-a dus la domiciliului concubinei și a lovit-o. Într-o informare remisă de IPJ Arad se arată că polițiștii de la Secția 1 din cartierul Aurel Vlaicu au depistat în flagrant delict, miercuri, un arădean în vârstă de 50 de ani, care avea emis de Judecătoria Arad un ordin de protecție, dar l-a încălcat, acesta deplasându-se la un imobil situat pe strada Ursului și a lovit-o pe concubina sa, cu palma în zona capului. „Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentat magistraților de la Judecătoria Arad, cu propunerea luării unei măsuri preventive“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Cercetat pentru abuz de încredere

Polițiștii cercetează un bărbat din comuna Șiria care a primit o sumă de bani pentru a repara un telefon, însă nu a mai restituit părții vătămate aparatul. Conform IPJ Arad, polițiștii de la Secția 5 Rurală Ineu cercetează un bărbat în vârstă de 29 de ani, din localitatea Șiria, care, în ziua de 3 septembrie, a primit de la un bărbat suma de 1.400 de lei, promițându-i că îi va repara telefonul mobil, ulterior, șirianul nereparându-i și nerestituindu-i telefonul. „În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz de încredere“, a informat Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 6 octombrie, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 2.060 persoane, au fost verificate 69 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 12 de mijloace de transport în comun/persoane. Au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. „În conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad nr. 141 din 15 septembrie 2021, din data de 16 septembrie, este obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, precum și în stațiile pentru transportul în comun, zona piețelor, târgurilor, spațiilor comerciale precum și în orice zonă cu potențial de aglomerare, unde nu se organizează controlul epidemiologic la accesul în perimetru, din Județul Arad“, a transmis IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.