Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat și o femeie, soț și soție, ambii trecuți de 70 de ani, sunt cercetaţi de poliţişti pentru contrabandă, în casele lor fiind găsite, în urma unor percheziţii, ţigări netimbrate pe care le-ar fi vândut localnicilor.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au făcut două percheziţii domiciliare la imobile aparţinând celor doi soţi. „Din cercetări a reieşit că un bărbat de 76 de ani şi soţia acestuia de 71 de ani, ambii din localitatea Covăsânţ, ar fi oferit spre comercializare ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă, pe raza aceleiaşi localităţi. În urma percheziţiilor, au fost ridicate şi indisponibilizate 1.029 de pachete cu ţigarete, netimbrate sau timbrate necorespunzător, de diferite mărci, (20.580 ţigarete), suma de 97 de lei şi o puşcă cu aer comprimat“, a informat IPJ Arad. Poliţiştii fac cercetări pentru contrabandă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Prins cu bunurile furate în autoturism

Polițiștii au depistat, în cursul zilei de 25 septembrie, un autoturism care se deplasa pe orașului Pâncota, în regim de taxi, condus de un bărbat de 52 de ani, din municipiul Brăila. În timpul efectuării controlului autoturismului, în portbagajul acestuia au fost descoperite mai multe produse alimentare și nealimentare, susceptibile a proveni din furturi, care aparțineau pasagerului autoturismului, un bărbat de 45 de ani, din municipiul Marghita, județul Bihor. „Din verificări a reieșit că bunurile transportate ar fi fost sustrase dintr-un magazin din Salonta, județul Bihor. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și restituit societății comerciale“, au precizat polițiștii. Totodată, în aceeași zi, bărbatul de 45 de ani ar mai fi încercat să sutragă dintr-un supermarket din Pâncota mai multe cutii de detergent însă acesta a fost prins. „În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au comis faptele“, a transmis IPJ Arad.

Afgani au fost găsiţi ascunşi într-un TIR

Trei persoane din Afganistan, între care un copil de 16 ani, au fost descoperiţi ascunşi într-un TIR încărcat cu aluminiu care urma să iasă din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II. TIR-ul era condus de un român care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, diferite produse din aluminiu pentru o societate din Germania. „În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă al acestuia, au fost descoperiţi ascunşi trei cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră“, a informat, luni, Poliţia de Frontieră Arad. În urma unei anchete care a fost începută, poliţiştii de frontieră urmează să stabilească dacă şoferul a fost implicat în tentativa migranţilor de a trece ilegal frontiera.

A condus sub influența drogurilor

Un tânăr din municipiul Arad este cercetat penal, după ce a fost depistat de polițiști conducând un autoturism în timp ce se afla sub influența drogurilor. Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat că polițiștii din cadrul  Secției 1 Rurală Arad au depistat, în noaptea de 26 septembrie, un tânăr în vârstă de 29 de ani, din municipiul Arad, care conducea un autoturism pe D.J. 682, în localitatea Bodrogu Nou. „În urma testării șoferului cu aparatul Drug-test, a reieșit pozitiv la Metamfetamină. În cauză a fost întocmit dosar penal“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.