Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Zece migranţi din Afganistan au fost prinşi când încercau să treacă ilegal graniţa în Ungaria, ascunşi într-un TIR care a fost verificat în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad, TIR-ul este înmatriculat în România şi era condus de un român. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, anvelope în Germania. „În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în compartimentul pentru marfă au fost descoperiţi ascunşi zece cetăţeni străini. La verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan cu vârste cuprinse între 14 şi 41 ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră“, se arată în comunicat. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, pentru a stabili dacă migranţii au fost ajutaţi în tentativa de trecere ilegală a frontierei.

Operațiunea „Focus on the road”, în Arad

În perioada 16 – 22 septembrie 2021, la nivel european s-a desfășurat operațiunea „Focus on the road”, înscrisă în Programul Operațiunilor Europene 2021 al Organizației Polițiilor Europene (ROADPOL), având ca obiectiv principal combaterea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere. În acest context, în Arad au fost verificate 1.362 de vehicule, fiind aplicate 857 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 217.500 lei. Dintre acestea, 79 au fost aplicate pentru utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv de tip „mâini libere”, 167 pentru nefolosirea centurii de siguranță și 4 pentru desfășurarea de activități de natură a distrage atenția în timpul condusului. Prin activitățile derulate, s-a urmărit prevenirea producerii de accidente pe drumurile publice, având ca urmare rănirea gravă sau moartea persoanelor.

Autoturism căutat, depistat la PTF Turnu

Polițiștii de frontieră de la PTF Turnu au identificat un autoturism marca Alfa Romeo, aflat în atenția autorităților spaniole. Conform autorităților de frontieră, autoturismul înmatriculat în Spania era condus de un cetățean român, în vârstă de 28 de ani, iar la control s-a constatat faptul că figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Spania, la data de 20.09.2021. „Cu privire la cele constate cetățeanul român a declarat faptul că nu avea cunoștință despre faptul că este căutat de autorități“, se arată într-o informare remisă de Poliția de Frontieră. Conform sursei citate, autoturismul a fost indisponibilizat, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

COVID-19. Acțiuni de verificare în Arad

În ziua de 22 septembrie, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 1.039 persoane, au fost verificate 45 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 26 de mijloace de transport în comun/persoane. Au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. În conformitate cu Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al Județului Arad nr. 141 din 15 septembrie 2021, din data de 16 septembrie, este obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun, precum și în stațiile pentru transportul în comun, zona piețelor, târgurilor, spațiilor comerciale precum și în orice zonă cu potențial de aglomerare, unde nu se organizează controlul epidemiologic la accesul în perimetru, din județul Arad. Totodată, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învățământ din Județul Arad, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.