Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

O cutie lăsată în faţa unei filiale bancare din municipiul Arad i-a mobilizat pe poliţişti, luni după-amiază, în urma unui apel la 112, constatându-se că este vorba de un portbagaj de scuter, care era gol.

Un bărbat a sunat la numărul de urgenţe 112 pentru a semnala prezenţa cutiei „suspecte“ în faţa intrării în sediul unei filiale bancare de pe Bulevardul Revoluţiei. Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţiei Judeţean (IPJ) Arad a informat că a trimis un echipaj la faţa locului, care a constatat că este vorba de un portbagaj de scuter, de aproximativ 30×30 centimetri. „La faţa locului s-a deplasat un echipaj de ordine publică şi un echipaj ISU, pentru luarea primelor măsuri. După primele observaţii, cutia de depozitare de scuter a fost deschisă, aceasta fiind goală“, a transmis IPJ.

A distrus un aparat de joc

Un bărbat din Gurahonț este cercetat penal pentru că a distrus un aparat de tip slot machine (păcănele) din incinta unei case pariuri, după ce a pierdut o sumă de bani. Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a informat, luni, că polițiștii de la Secția 10 Rurală Gurahonț cercetează un bărbat de 30 de ani, care, în urma pierderii unei sume de bani la jocurile de noroc, a distrus un aparat de tip slot machine din incinta unei case de pariuri și jocuri de noroc din localitate. „Prejudiciul cauzat este de aproximativ 8.000 de lei, iat în cauză a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere“, se precizează într-o informare remisă de Biroul de presă al IPJ Arad.

Transporta o armă artizanală

Polițiștii arădeni au găsit o armă artizanală în mașina unui tânăr, în timpul unui control. „Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat în trafic, pe D.C. 61, în zona localității Nadăș, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Tauț. În timpul controlului vehiculului, în habitaclu a fost găsită o armă artizanală, calibrul 12, și 4 cartușe cu poște de același calibru, pentru care nici conducătorul auto, nici pasagerul nu erau autorizați să le dețină“, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Arad. Conform sursei citate, cercetările în acest caz continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, arma și muniția fiind ridicate în vederea confiscării.

Controale la obiective de pază

Polițiștii de la compartimentul Sisteme de Securitate din cadrul Serviciului de Ordine Publică au desfășurat, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe controale în municipiul Arad și în localitățile Fântânele, Frumușeni, Lipova, Șagu și Pecica. „Au fost verificate 10 obiective, atât din punct de vedere tehnic (instalarea camerelor de supraveghere, păstrarea imaginilor etc.), cât și din punct de vedere al respectării legislației în vigoare de personalul cu atribuții de pază. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei, pentru nerespectarea H.G. 301/2012, privind aplicarea normelor metodologice de aplicare a Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor“, a informat IPJ Arad. Polițiștii au mai transmis că aceste verificări ale obiectivelor de pază au caracter permanent.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.