Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Pompierii militari au intervenit, joi, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit într-un apartament dintr-un bloc situat pe strada Poetului din municipiul Arad.

Conform ISU Arad, pentru lichidarea incendiului izbucnit într-un apartament de la etajul 1 din blocul A 24 au intervenit două echipaje de pompieri, unul de stingere și unul de intervenție și salvare la înălțimi. „Nu au fost înregistrate victime și nu a fost nevoie de evacuarea locatarilor.  Locatarii s-au autoevacuat. Incendiul este stins“, a informat ISU Arad. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta într-o cameră a apartamentului, cu posibilitatea de propagare la celelalte încăperi și apartamente. A fost localizat și stins fără a se propaga la alte încăperi. A ars o parte a mobilierului dintr-o cameră și au fost degradate de fum alte camere. Cauza incendiului este în curs de stabilire, au transmis reprezentanții ISU Arad.

S-a răsturnat cu mașina

Un bărbat a fost transportat la spital, după ce s-a răsturnat cu autoturismul pe care îl conducea, în afara localității arădene Bocsig. Evenimentul rutier a avut loc joi, în jurul orei 14.25. Conform polițiștilor, bărbatul în vârstă de 52 de ani, din Beliu, conducea un autoturism pe D.N. 79/A, în afara localității Bocsig, iar la un moment dat pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a răsturnat. „În urma incidentului, bărbatul a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, acesta fiind rănit ușor“, a informat IPJ Arad. Potrivit sursei citate, polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor evenimentului rutier, într-un dosar penal întocmit pentru vătămare corporală din culpă.

Vorbea la telefon, la volan

Polițiștii au oprit în trafic un tânăr din municipiul Arad pentru că vorbea la telefon în timp ce conducea un autoturism, iar la verificări s-a stabilit că acesta nu are dreptul de a conduce. „Polițiștii Biroului de Ordine Publică au oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din Arad, care, în timp ce conducea, vorbea la telefon fără a utiliza dispozitivul de tip «mâini libere». În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că tânărul are dreptul de a conduce suspendat, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere“, se arată într-o informare remisă de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Sancțiuni aplicate de polițiști

Polițiștii rutieri au continuat, în ultimele 24 de ore, acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. „Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate peste 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 90.000 de lei“, au anunțat reprezentanții IPJ Arad. Totodată, au fost reținute 12 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, este mesajul transmis de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.