Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii locali din Arad au dat, în perioada 26 august – 6 septembrie, șapte amenzi, în cuantum total de 9.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare a municipiului, aprobat prin HCLM nr. 297/2015.

„Monitorizarea video a platformelor gospodărești de pe raza municipiului constituie o preocupare constantă a Direcției Generale Poliția Locală, iar în zonele problematice sunt trimise echipaje auto. În timpul acestor acțiuni, polițiștii locali au identificat șapte persoane care au procedat la depozitarea neconformă a deșeurilor municipale generate în gospodăriile proprii, în containerele care deservesc asociațiile de locatari. În aceste situații, sunt eludate clauzele contractului de salubrizare încheiat cu operatorul delegat pe raza municipiului cu prestarea serviciului de colectare deșeuri municipale, prin creșterea cantității generate, față de cea contractată“, a informat DGPL Arad. Cuantumul prevăzut de lege pentru amenzile aplicate în cazurile de abandon/eliminare neautorizată și incendiere a crescut, ajungând până la 20.000 lei pentru persoane fizice, respectiv de până la 70.000 lei pentru persoane juridice. Începând cu data de 27 septembrie 2021, în baza recent adoptatei OUG 92/2021, pentru abandonul și eliminarea deșeurilor în spații neautorizate, Poliția Locală poate aplica și sancțiunea contravențională complementară de confiscare a vehiculelor folosite pentru descărcarea/abandonarea deșeurilor în spații neautorizate.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Un tânăr din Vinga și un bărbat din Sebiș sunt cercetați penal pentru săvârșirea unor infracțiuni rutiere. Conform IPJ Arad, în noaptea de 7/8 august, polițiștii au depistat un tânăr în vârstă de 24 de ani, din Vinga, în timp ce conducea un autoturism pe D.C. 98. Testarea șoferului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. De asemenea, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Sebiș, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism fără a avea montate plăcuțe cu numărul de înmatriculare. Verificările au relevat că autoturismul este radiat din circulație din luna iunie. „Cei doi conducători auto sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere“, se arată într-o informare remisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

Condamnat de instanță și încarcerat

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, dat în urmărire națională, a fost depistat de polițiști și dus în penitenciar. Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat, miercuri, că polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale, împreună cu cei de la Posturilor de Poliție Șagu și Vinga, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de magistrații de la Judecătoria Arad, pe numele unui bărbat de 28 de ani, urmărit național. „Acesta are de executat o pedeapsă privativă de libertate de un an, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de tâlhărie. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

Migranți depistați la PTF Nădlac II

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat nouă persoane din Afganistan și Algeria care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două autovehicule, respectiv pe jos. Șase dintre migranți au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară doi cetățeni români, aflați la volanul a două autovehicule înmatriculate în România. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere și produse de tâmplărie PVC pentru  societăți din Italia și Spania. Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra celor două mijloace de transport și în compartimentul pentru marfă al acestora au descoperit ascunşi șase cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 și 18 de ani. De asemenea, poliţiştii de frontieră au mai depistat la aproximativ 100 de metri de linia de frontiera, în apropierea terminalului de marfă de pe sensul de ieşire din ţară, trei persoane care se deplasau pe jos, încercând să treacă ilegal frontiera în Ungaria către statul vecin. Cei în cauză au fost conduşi la sediul sectorului pentru efectuarea verificări, unde s-a stabilit că sunt cetățeni din Algeria, cu vârste cuprinse între 28 și 31 de ani.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.