Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Starea de alertă se prelungeşte în România cu încă 30 de zile

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, joi, hotărârea prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10 septembrie.

Conform hotărârii, se aprobă, începând cu data de 13 septembrie, continuarea derulării proiectului-pilot, pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internaţional Sibiu la terminalul „Sosiri“, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea“ Sibiu din cadrul Poliţiei Române.

Pe perioada menţionată, toate persoanele care tranzitează terminalul sosiri din incinta Aeroportului Internaţional Sibiu pot fi supuse verificărilor pentru depistarea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite.

Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil a fi infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului-pilot sunt asigurate gratuit de către DSP Sibiu.

Tot din 13 septembrie, se aprobă derularea unui proiect-pilot similar, pentru o perioadă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internaţional „Avram Iancu“ Cluj.

UPDATE

Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, singura modificare fiind prelungirea termenului de valabilitate al testelor antigen de la 24 de ore la 48 de ore, a anunţat, joi, premierul Florin Cîţu.

„A fost o şedinţă de Guvern specială, am aprobat prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României pentru încă 30 de zile. Suntem încă în pandemie, vedem că numărul de persoane infectate creşte de la o zi la alta şi atunci menţinem starea de alertă. (…) Nu există modificări faţă de ceea ce am avut până acum, una singură pentru testele antigen, prelungim valabilitatea de la 24 la 48 de ore“, a declarat Florin Cîţu, joi, la Palatul Victoria.

VEZI masurile de prevenire și control

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.