Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați care au sustras componente din structura parapetului de protecție al unui drum comunal din județul Arad au fost prinși de jandarmi.

Conform Inspectoratului de Jandarmi Județean, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 00.30, echipajul de Jandarmerie aflat în serviciu a fost sesizat, prin apel de urgență la 112, despre faptul că doi bărbați demontează mai multe componente metalice din structura unui parapet de protecție, care urmează să fie montat pe DC 83, între localitățile Lalașinț și Belotinț, lucrările fiind încă nefinalizate. Echipajul de Jandarmerie a plecat spre locul indicat și a surprins în flagrant doi bărbați, cu vârste de 21, respectiv 27 de ani, din Belotinț, chiar în momentul în care aceștia se pregăteau să transporte cu ajutorul unui moped, o componentă metalică din structura parapetului de protecție, în lungime de aproximativ șase metri. Întrebați despre activitatea desfășurată, cei doi bărbați le-au spus jandarmilor că voiau să testeze puterea mopedului. Jandarmii au întocmit pe numele bărbaților actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și distrugere

Circula cu viteză prin Vinga

O femeie a fost depistată în timp ce conducea un autoturism cu peste 100 km/h prin localitatea Vinga, iar pe numele ei a fost întocmit un dosar penal, deoarece nu avea dreptul de a conduce vehicule pe teritoriul României. Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a informat, luni, că polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, în cursul zilei de 29 august, o femeie în vârstă de 43 de ani, din județul Maramureș, care conducea un autoturism în localitatea Vinga, având o viteză de 103 km/h. „În urma verificării documentelor s-a constatat că femeia în cauză nu are drept de a conduce pe teritoriul României, fiindu-i întocmit dosar penal pentru conducere fără drept“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

Hoț prins în podul casei

Un bărbat din Fântânele este cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în podul unei case din municipiul Arad, unde a intrat cu intenția de a fura diverse bunuri. „În seara zilei de 27 august, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Fântânele, a fost surprins, în flagrant, de un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică în podul unei case nelocuite de pe strada Iuliu Maniu, din municipiu. Bărbatul purta mănuși și avea asupra sa o geantă din material textil, având intenția de a sustrage bunuri. Acesta ar fi pătruns în imobil prin escaladarea gardului și forțarea unei ferestre“, au transmis reprezentanții IPJ Arad. Conform sursei citate, Cercetările sunt continuate de polițiștii de la Biroul Investigații Criminale, fiind continuată documentarea activității infracționale a celui în cauză.

Albanez cu carte de identitate falsă

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat un cetăţean albanez care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate având însemnele autorităților din Grecia, ce s-a dovedit a fi falsă. Albanezul era pasager într-un autocar înmatriculat în România și s-a legitimat cu o carte de identitate din Grecia. Polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la documentul prezentat de către bărbat la control, motiv pentru care au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare. Astfel, s-a constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total. În timpul verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit asupra bărbatului o carte de identitate cu datele sale reale, emisă de utoritățile albaneze, stabilind astfel că persoana în cauză este cetățean albanez, în vârstă de 38 de ani. Polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals privind identitatea, uz de  fals și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.