Ziarul electronic al arădenilor

Adolescent sub influența alcoolului, rănit după ce a căzut cu trotineta

Un adolescent s-a rănit după ce a căzut în timp ce se deplasa cu o trotinetă electrică pe Calea Aurel Vlaicu din Arad, iar polițiștii au stabilit că acesta era sub influența băuturilor alcoolice.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a informat că polițiștii din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați, în seara zilei de 27 august, în jurul orei 23.00, despre producerea unui eveniment rutier, pe Calea Aurel Vlaicu.

„La fața locului a fost găsit un minor de 15 ani, din Arad, care, fiind sub influența alcoolului, în timp ce se deplasa cu o trotinetă electrică a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, s-a dezechilibrat și a căzut, lovindu-se de carosabil. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,64 mg./l. alcool pur în aerul expirat“, se precizează într-o informare remisă de IPJ Arad.

Conform sursei citate, adolescentul a fost sancționat contravențional pentru conducerea unei trotinete fără cască și sub influența alcoolului.

Pentru prevenirea eveniementelor de acest gen, polițiștii rutieri recomandă:

Deplasați-vă cu acest mijloc de transport, pe cât se poate, pe pistele de biciclete;

Nu vă deplasați mai mult de o persoană pe trotinetă;

În cazul celor care au mai puțin de 14 ani, este interzisă deplasarea cu acest mijloc de transport fără a fi însoțiți;

Pe timpul nopții, este obligatoriu portul elementelor refectorizante, iar bicicleta/trotineta trebuie să fie dotată cu mijloace de iluminare și elemente fluorescente;

Purtați asupra dumneavoastră actul de identitate;

Nu consumați alcool!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.