Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un arădean care are de executat o pedeapsă cu închisoarea pentru agresiune sexuală a fost încarcerat în penitenciar.

Biroul de presă din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a anunțat, vineri, că polițiștii de la Serviciul Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Conform oamenilor legii, mandatul a fost emis de magistrații de la Judecătoria Arad, pe numele unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din municipiul Arad. Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și două luni, pentru săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală. „Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad“, se arată într-o informare remisă presei de IPJ Arad.

Acțiune a polițiștilor în județ

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică, împreună cu cei din Sebiș și Ineu, au desfășurat, joi, o acțiune pe raza celor două orașe, pentru verificarea respectării legislației rutiere de către participanții la trafic. În cadrul acțiunii au fost aplicate 77 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 33.230 de lei. De asemenea, a fost reținut un permis de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare. „Activitățile pe linie de rutieră se desfășoară permanent, pe raza municipiului și județului Arad, pentru prevenirea riscului rutier și impunerea disciplinei în trafic“, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Peste 130 de amenzi, în 24 de ore

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Într-un interval de 24 de ore, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 136 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 55.000 de lei, dintre care 48 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, este mesajul transmis de polițiștii rutieri din cadrul IPJ Arad.

Migranți opriți la granița cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat doi cetățeni din Congo, care au încercat să treacă ilegal frontiera folosind permise de ședere false. Cei doi au fost depistați când s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră. Aceștia erau pasageri într-un autoturism cu destinația Germania. La controlul specific, pe lângă documentele de identitate, persoanele au prezentat și permise de ședere având însemnele autorităţilor din Italia. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. Polițiștii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de uz de fals și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.