Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Nouă cetățeni din Irak și Turcia, ascunşi într-un automarfar încărcat cu ambalaje, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Migranții au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă, ambele înmatriculate în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, ambalaje pentru o societate din Franța. În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, nouă cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Turcia și Irak, cu vârste cuprinse între 5 și 36 de ani.

Ordin de protecție provizoriu

Un bărbat din municipiul Arad este cercetat penal pentru că și-a lovit și înjurat concubina, pe numele acestuia fiind emis și un ordin de protecție provizoriu. Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad a informat, în cursul zilei joi, că polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au emis un ordin de protecție provizoriu, pe numele unui arădean, în vârstă de 35 de ani, care, pe fondul geloziei, în seara zilei de 28 iulie, și-ar fi înjurat și lovit de mai multe ori concubina. Conform reprezentanților IPJ Arad, în prezent, bărbatul este cercetat penal pentru violență în familie.

A vândut bunurile furate

Polițiștii de la Secția 5 Rurală Ineu au identificat un tânăr de 20 de ani, din Bocsig, care, în noaptea de 27/28 iulie, a pătruns prin efracție într-un imobil nelocuit din localitatea Răspig, de unde a sustras un televizor de tip plasmă și un sistem audio 5+1, bunuri pe care le-ar fi vândut unei persoane din Bârsa. „Tânărul este cercetat pentru furt calificat, acesta fiind reținut pentru 24 de ore, urmând a fi dispusă o măsură preventivă, de magistrații Judecătoriei Ineu“, a informat IPJ Arad. Conform sursei citate, bunurile sustrase urmează să fie recuperate în vederea returnării proprietarului, totodată fiind continuată documentarea activității infracționale a celui în cauză.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 28 iulie, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 306 persoane, au fost verificate 47 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 25 de mijloace de transport în comun/persoane. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. „Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate“, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.