Ziarul electronic al arădenilor

A fost inaugurat noul sediu al Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor din Arad

Un nou sediu pentru Direcţia Generală de Evidenţă a Persoanelor Arad a fost inaugurat, după o investiţie de 4,3 milioane lei, clădirea fiind situată în zona UTA, din municipiul Arad.

Lucrările au fost finanţate de Consiliul Judeţean (CJ) Arad, care a restaurat complet o clădire cumpărată, rămasă nefolosită de un deceniu.

„Noul sediu al Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor este acum unul dintre cele mai frumoase din România. Am muncit aici ca arădenii să aibă parte de condiţii foarte bune atunci când au nevoie de un act de identitate.

Este important să subliniem faptul că sediul de la UTA deserveşte persoanele aflate într-o situaţie specială, cum ar fi de exemplu cei care revin din străinătate şi doresc să opereze schimbări în registrele de stare civilă sau au nevoie urgent de acte de identitate. Din cauza proverbialei birocraţii româneşti, a durat cinci ani de zile până când am reuşit să finalizăm această investiţie“, a declarat preşedintele CJ, Iustin Cionca.

El a spus că „aşteptarea“ sa de la acest Guvern e „să fie mai activ şi mai concret în debirocratizarea procedurilor de achiziţie pentru că este inadmisibil să treacă ani de zile de la depunerea şi câştigarea unui proiect până când ne putem apuca efectiv de lucru“.

La rândul său, directorul executiv al Direcţiei Generale de Evidenţă a Persoanelor, Cristina Vlad, a declarat că în urma modernizărilor realizate, Aradul este pregătit să implementeze noul sistem de carte electronică de identitate.

„Cu toate acestea, vor mai trece cel puţin câteva luni până când primii arădeni vor avea noile cărţi de identitate, pentru că sistemul este întâi testat la Cluj“, a precizat Cristina Vlad.

Ea a mai spus că şi arhiva instituţiei este acum depozitată în condiţii mult mai bune, într-un spaţiu protejat, unde un eventual incendiu este stins cu gaz, nu cu apă, pentru prevenirea degradării registrelor de stare civilă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.