Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi bărbați, din localitățile arădene Berechiu și Archiș, sunt cercetați penal pentru că și-au lovit concubinele.

Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat, marți, că polițiștii de la Secția 3 Rurală Chișineu-Criș au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat în vârstă de 66 de ani, din localitatea Berechiu, care, în ziua de 26 iulie, și-a lovit și tras de păr concubina. De asemenea, pe numele unui bărbat în vârstă de 31 de ani, din localitatea Archiș, polițiștii de la Secția 6 Rurală Beliu au emis un ordin de protecție provizoriu, pentru lovirea concubinei sale. „Cei doi bărbați sunt cercetați pentru violență în familie“, se precizează într-o informare remisă de IPJ Arad.

Depistat cu lemne furate

Polițiștii din Ineu au depistat în trafic, în seara zilei de 26 iulie, un bărbat de 37 de ani, din acest oraș, care conducea un autoturism, în timp ce se afla sub influența alcoolului. Testarea șoferului cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatului fiindu-i recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În timpul controlului autoturismului, polițiștii au găsit un motofierăstrău și material lemnos, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente justificativ. În urma cercetărilor s-a stabilit că este de vorba de 1,72 metri cubi de stejar, care ar fi fost sustrași cu puțin timp în urmă dintr-o pădure de pe raza localității Ineu. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal pentru tăiere ilegală de arbori, furt de material lemnos și conducere sub influența alcoolului.

Sancțiuni aplicate de polițiști

Polițiștii rutieri au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație. Într-un interval de 24 de ore, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 45.000 de lei. Totodată, au fost reținute 16 permise de conducere și retrase două certificate de înmatriculare. „Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări“, este mesajul transmis de polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Migranți opriți la frontieră

Opt cetățeni străini au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Vărșand când încercau să treacă fraudulos frontiera de stat în Ungaria pe jos. Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, trei persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul Punctului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetățeni din Irak, Egipt și Tunisia, cu vârste cuprinse între 17 și 23 de ani. Acţiuni similare s-au desfăşurat şi la PTF Vărșand, unde polițiștii de frontieră au depistat, în apropierea liniei de frontieră, cinci cetățeni străini care se deplasau pe jos cu intenția de a trece frontiera ilegal în Ungaria. În urma cercetărilor s-a stabilit că aceştia sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani. În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.