Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Doi tineri, cu vârste de 19, respectiv 23 de ani, din Arad, au fost prinși de jandarmi, după ce au reușit să sustragă, dintr-un magazin, obiecte de vestimentație în valoare de aproximativ 5.000 de lei.  

Conform Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad, cei doi au profitat de un moment de neatenție din partea angajaților, au luat hainele expuse pe un raft întreg și au luat-o la fugă, cu un agent de pază în urma lor. „Un echipaj de Jandarmerie se afla în apropierea societății comerciale, iar unul dintre tineri, în fuga lui, a dat nas în nas cu jandarmii, fiind imediat imobilizat. Cel de-al doilea a reușit să fugă într-o direcție necunoscută, însă nu pentru mult timp.  În urma verificărilor efectuate, cei doi tineri au fost identificați, iar pe numele lor au fost întocmite actele necesare începerii urmăririi penale“, a anunțat IJJ Arad. Prejudiciul a fost recuperat și predat părții vătămate, iar actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

Nu au respectat ordinele de protecție

Doi bărbați, din Curtici și Pâncota, sunt cercetați de polițiști pentru că nu au respectat ordinele de protecție emise pe numele lor. IPJ Arad a transmis, luni, că polițiștii din Curtici cercetează un bărbat de 54 de ani, din acest oraș, care, l-a data de 10 iulie, a încălcat ordinul de protecție provizoriu emis pe numele său, prin faptul că nu a respectat distanța de 50 de m stabilită prin ordin. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare a ordinului de protecție provizoriu. Totodată, în ziua de 11 iulie, polițiștii din Pâncota au reținut un bărbat de 39 de ani, din acest oraș, care a încălcat ordinul de protecție emis pe numele său, de Judecătoria Ineu. „Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încălcare de persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 38 alin. (1), (4) şi dispuse prin ordinul de protecţie“, a informat IPJ Arad.

Depistați la volan fără permise de conducere

Polițiștii au depistat doi bărbați care conduceau autovehicule, fără a deține permise de conducere. Într-o informare remisă de IPJ Arad se arată că, în dimineața zilei de 11 iulie, polițiștii din Chișineu-Criș au depistat un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Grăniceri, care conducea un autoturism în aceeași localitate. În timpul verificărilor a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, cu permisul suspendat a fost depistat de polițiștii din Vladimirescu, un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Arad, care conducea un autoturism pe D.N. 7. „În ambele cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a deține permis“, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Arad.

Șase cetățeni afgani, opriți la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat șase cetăţeni din Afganistan, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar. Migranții au fost depistați când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto și materiale textile pe ruta Turcia – Germania. În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, șase cetățeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani, solicitanți de azil în România.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.