Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au descoperit un autoturism marca Audi A5, în valoare de 14.200 de euro, căutat de autorităţile din Germania.

Conform autorităților de frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român, în vârstă de 43 de ani, conducând un autoturism marca Audi A5. La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Germania la data de 17 iunie. Autoturismul, în valoare de 14.200 de euro, a fost indisponibilizat la sediul instituţiei, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Amendat pentru lemnul pe care îl deținea ilegal

În cadrul unei acțiuni desfășurată în zona localității Groși, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, a fost depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Mureș, care oferea spre comercializare material lemnos sub formă de cherestea, fără a deține documente justificative. La solicitarea jandarmilor, acesta le-a prezentat un aviz de însoțire a mărfurilor, însă, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că datele înscrise în aviz nu corespundeau cu marfa pe care bărbatul o oferea spre comercializare. În aviz era specificat faptul că, materialul lemnos transportat este lemn de foc. În urma măsurătorilor efectuate de personalul silvic solicitat în sprijin a rezultat cantitatea de aproximativ șapte metri cubi, material lemnos deținut ilegal, în valoare de aproximativ 5.500 lei. Bărbatul a fost amendat cu 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat organelor silvice.

Acțiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu reprezentați ai Registrului Auto Român, au desfășurat, joi, în intervalul orar 20.30 – 21.30, pe Bulevardul Revoluției din municipiul Arad, o acțiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor care circulă pe drumurile publice. „În timpul activității au fost verificate 56 de autoturisme și 63 de persoane și au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale în baza O.U.G. 195/2002 în valoare totală de 2.610 lei. De asemenea au fost reținute două certificate de înmatriculare, pentru montarea unor lumini de altă culoare și intensitate, și pentru lipsa unor elemente din caroseria“, se menționează într-o informare remisă de Inspectoratul de Poliție al Județului Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare în județul Arad

În ziua de 1 iulie, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 437 de persoane, au fost verificate 74 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 14 de mijloace de transport în comun/persoane. „Au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate“, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.