Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din localitatea arădeană Berechiu, care și-a cumpărat un pistol din Germania, este cercetat penal pentru contrabandă calificată, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

IPJ Arad a anunțat că polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase cercetează un bărbat de 39 de ani, din Berechiu, la domiciliul căruia a fost găsit un pistol calibrul 9, cu capsa percutată, o vergea pentru curățat țeava și un dispozitiv din metal pentru aruncarea semnalului luminos. Toate obiectele erau păstrate într-o cutie metalică. „Din cercetări a reieșit că bărbatul ar fi achiziționat pistolul și 4 cartușe cu capsa nepercutată în cursul anului 2019, dintr-un magazin de profil de pe teritoriul Germaniei și l-ar fi introdus în țară în același an. Bărbatul ar fi tras cu arma și cele 4 cartușe în diferite ocazii, pentru a produce sunete. Arma și accesoriile au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată, uz de armă fără drept și nerespectarea regimului armelor și munițiilor“, a informat IPJ Arad.

Țigări netimbrate, confiscate de jandarmi

Un echipaj de Jandarmerie a observat, în apropierea unei piețe din municipiul Arad, un bărbat de aproximativ 23 de ani, care avea asupra sa un bagaj voluminos și care, la vederea jandarmilor a afișat un comportament suspect încercând să-i evite. Jandarmii l-au interceptat și în urma verificărilor efectuate au descoperit, în interiorul bagajului, 200 pachete cu țigări netimbrate. „Întrebat despre proveniența acestora, bărbatul le-a spus jandarmilor că le-a achiziționat de la o persoană necunoscută și  intenționa să le recomercializeze în piață. Având în vedere că deținerea și desfacerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, constituie infracțiune conform prevederilor Codului Vamal, jandarmii au întocmit pe numele bărbatului, actele necesare începerii urmăririi penale“, se precizează într-o informare a IJJ Arad. Țigările au fost confiscate, iar actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală.

Autoturism căutat de autorităţile române

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au descoperit un autoturism marca Volkswagen Passat, în valoare de 20.000 de euro, căutat de autorităţile din România. Autoturismul a fost depistat când la punctul de trecere a frontieri s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean român, în vârstă de 25 de ani. La controlul de frontieră, în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din România, la data de 18 mai 2021. „Maşina, în valoare de 20.000 de euro, a fost indisponibilizată la sediul instituţiei, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun“, a informat STPF Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare în Arad

În perioada 4 – 6 iunie, poliţiştii și jandarmii arădeni au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 2.268 persoane, au fost verificate 257 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 85 de mijloace de transport în comun/persoane. „Au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate“, a transmis IPJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.