Ziarul electronic al arădenilor

Arădean amendat. Îndemna elevii și părinții să nu respecte normele legale privind protecția împotriva pandemiei

Un bărbat care a îndemnat părinții și elevii să nu respecte normele legale privind protecția împotriva pandemiei, în fața unei unități de învățământ din municipiul Arad, a fost amendat de polițiștii locali.

DGPL Arad a transmis că, luni, înainte de începerea orelor de curs, dispeceratul unității a fost sesizat cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice la Școala Generală „Caius Iacob” din municipiu.

„Un echipaj al Serviciului Ordine Publică și Circulație a intervenit rapid, constatând prezența unei persoane de sex masculin care, dotată cu o pancartă, a încercat să determine elevii și părinții care-i însoțeau la școală să nu se supună normelor legale privind protecția împotriva pandemiei.

Respectivul era însoțit de fiul său, aparent chiar elev la școala respectivă, care proceda la filmarea acțiunii părintelui. Deoarece tatăl turbulent a refuzat să renunțe la acțiunea sa și să părăsească locația, echipajul a procedat la imobilizarea și sancționarea sa, fără ca, în acțiunea respectivă, persoana în cauză să sufere vreo vătămare“, se arată într-un comunicat de presă transmis de DGPL Arad.

Conform sursei citate, acțiunea polițiștilor locali „a beneficiat de aprobarea și susținerea părinților, care au remarcat inclusiv utilizarea minorului în realizarea acestui demers ilegal de incitare la încălcarea măsurilor de protecție“.

„După încătușare, cetățeanul a fost transportat la sediul Direcției Generale de Poliție Locală Arad unde a fost identificat. Pentru fapta sa, numitul C.V. a fost sancționat contravențional cu o amendă in valoare de 500 lei, în baza Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice“, se mai arată în comunicatul de presă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.