Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Polițiștii locali au fost sesizați cu privire la o petrecere privată organizată ilegal în incinta Ștrandului Neptun din municipiul Arad.

„Polițiștii locali au fost sesizați, prin apel telefonic la Dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală Arad, cu privire la o petrecere care era în desfășurare, după ora 1.00, la Ștrandul Neptun, și unde nu erau respectate normele legale referitoare la prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19. „Mai mult de 30 de petrecăreți au abandonat muzica și băuturile și au părăsit în grabă locația, lăsându-i în urma lor pe administratorul societății comerciale și încă două persoane aflate în spatele tejghelei pentru servirea băuturilor, despre care reprezentantul unității a afirmat că nu sunt angajații firmei. Administratorul societății comerciale a fost sancționat cu o amendă de 5.000 lei pentru încălcarea reglemetărilor privind interzicerea desfăşurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private“, a informat DGPL Arad.

Infracțiuni rutiere depistate de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat un bărbat de 58 de ani, din Mocrea, care, în timp ce conducea un autoturism pe strada Patria din municipiul Arad, a acroșat un gard și un alt autoturism parcat. „Din verificări a reieșit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0.9 m.g./l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, acesta a fost transportat la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice și stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis și sub influența băuturilor alcoolice“, se arată într-o informare a IPJ Arad. Totodată, polițiștii din Sebiș au depistat un bărbat de 34 de ani, din Turnu care conducea un autoturism în localitatea Gurahonț. În urma verificărilor a reieșit că numărul de înmatriculare aplicat este fals.

Amendați de polițiștii locali din Arad

Serviciul Dispecerat și Monitorizare din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad a fost sesizat cu privire la abandonarea unor deșeuri menajere dintr-o căruță, în cartierul Alfa, la intersecția străzilor Oituz și Barbu Lăutaru. Echipajul ajuns la destinație a identificat vehiculul cu tracțiune animală și proprietarul acestuia, care, în conformitate cu prevederile HCLM nr. 162 – privind gospodărirea municipiului Arad, a fost sancționat cu 1.500 lei pentru aruncarea deșeurilor pe domeniul public în afara locurilor special amenajate acestui scop. Totodată, polițiștii locali cu atribuții de ordine publică, aflați la fața locului s-au sesizat referitor la existența unui foc deschis, întreținut de o persoană care locuiește în zonă. Focul provenea din incendierea unor deșeuri și bunuri abandonate pe domeniul public. Persoana a fost, de asemenea, identificată și sancționată conform Legii 101/2006 pentru aprinderea și/sau arderea deșeurilor sau vegetației cu o amendă de 1.500 lei.

Afgani găsiți ascunşi într-un autocamion

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat șapte cetăţeni din Afganistan care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar. Migranții au fost depistați când punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, electrocasnice pentru o societate comercială din Germania. În timpul efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, șapte cetăţeni străini. „Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 și 40 de ani, solicitanți de azil în România“, a informat Poliția de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.