Ziarul electronic al arădenilor

Peste 1.000 de biblii, unele vechi de secole, vor fi expuse la o biserică din Vladimirescu

Peste 1.000 de exemplare de biblie din diferite perioade istorice vor fi expuse timp de o lună, la o biserică din Arad, în cadrul evenimentului denumit Muzeul Bibliei, unde una dintre cărţi este din anul 1240, iar curioşii vor putea vedea şi prime exemplare tipărite în limba română, inclusiv o biblia-breloc.

Expoziţia va fi găzduită de Biserica Harvest Arad, situată în localitatea învecinată Vladimirescu, vernisarea urmând să aibă loc sâmbătă, la ora 17.00.

„Muzeul Bibliei cuprinde peste 1.000 de exponate biblice din diferite perioade istorice şi în mai multe limbi, începând cu anul 1240, ediţia lui Tyndale din 1526, primele Biblii tipărite în limba română, inclusiv Biblia-breloc purtată de Billy Graham sau prima Biblie care a ajuns pe lună sub formă de microfilm“, au anunțat organizatorii.

Vizitatorii vor avea acces liber de duminică, 30 mai, până pe 29 iunie, de luni până vineri, între orele 10.00 – 18.00, interval orar în care vor fi organizate tururi din două în două ore.

Duminica, Muzeul Bibliei va fi deschis între orele 14.00 – 18.00.

În cadrul expoziţiei vor fi proiecţii de filme pentru copiii cu vârste între 6 şi 12 ani, iar pentru grupuri mai mari de 10 persoane se fac înscrieri la numărul de telefon 0730.503.819.

Acest proiect este organizat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Arad, Prefectura Arad, Biblioteca Judeţeană, Complexul Muzeal, Centrul Cultural Judeţean Arad şi Societatea Biblică România, Asociaţia Renaşterea Familiei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.