Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un adolescent din Arad, acuzat de comiterea mai multor furturi din locuințe de pe raza municipiului, a fost arestat preventiv.

IPJ Arad a anunțat, miercuri, că, în urma investigațiilor efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale, a fost identificat un tânăr de 17 ani, din Arad, care, la începutul lunii februarie a acestui an, prin escaladarea porții de acces, ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale din municipiu, de unde ar fi sustras o poșetă cu bani, acte și cheile unui autoturism, pe care l-ar fi sustras și condus, iar ulterior abandonat pe raza localității Fântânele. „Tânărul a fost depistat marți, pe raza municipiului, cu sprijinul polițiștilor locali, și reținut pentru 24 de ore. Acesta a fost prezentat magistraților de la Judecătoria Arad, care au eliberat un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. „Tânărul este bănuit de săvârșirea mai multor furturi din locuințe de pe raza municipiului Arad, iar polițiștii continuă documentarea întregii sale activități infracționale“, a mai informat IPJ Arad.

Identificat de polițiștii din Pâncota

Un bărbat din orașul Pâncota, care a vândut un telefon contrafăcut, în locul celui original, a fost identificat de oamenii legii. „Polițiștii cercetează un bărbat în vârstă de 36 de ani, din orașul Pâncota, care, la data de 11 mai, în urma unei înțelegeri prealabile stabilită pe un site de vânzări online și primirii sumei de 300 de lei, reprezentând contravaloarea expedierii unui telefon mobil original, acesta ar fi expediat părții vătămate unul contrafăcut“, se arată într-o informare remisă de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Arad. Conform sursei citate, prejudiciul a fost recuperat și restituit părții vătămate, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 25 mai, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii, împreună cu jandarmi ai I.J.J. Arad, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 1.072 de persoane, au fost verificate 97 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 31 de mijloace de transport în comun/persoane. „Au fost aplicate 14 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate“, se arată într-un comunicat de presă remis de IPJ Arad.

Trei migranți depistaţi la frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în aproprierea liniei de frontieră, trei cetăţeni din Afganistan, care se îndreptau către graniţa cu Ungaria, cu intenţia de a trece ilegal în ţara vecină. „În data de 26 mai, la ora 4.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în aproprierea liniei de frontieră, trei cetăţeni străini. Întrucât cei trei nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt din Afganistan, au vârste cuprinse între 16 şi 19 ani, fiind solicitanți de azil în România“, a anunțat Poliția de Frontieră. În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.