Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat din orașul Pâncota este cercetat penal pentru că a achiziționat un autoturism, pe care nu l-a achitat, iar ulterior a vândut mașina.

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, este cercetat de polițiștii din Pâncota. Conform oamenilor legii, bărbatul a achiziționat un autoturism în valoare de 3.000 de lei, în luna martie, și ar fi trebuit să-l plătească pe vânzător în mai multe tranșe. „În luna mai, bărbatul ar fi vândut unei alte persoane autoturismul, fără a restitui banii proprietarului inițial“, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului Arad. În acest caz, polițiștii au întocmit pe numele bărbatului din Pâncota un dosar de cercetare penală pentru abuz de încredere, în vederea recuperării prejudiciului și tragerea la răspundere penală a celui în cauză.

Șoferi de camioane, amendați

Polițiștii locali cu atribuții de circulație pe drumurile publice au surprins, în ultimele zile, 45 de conducători de autovehicule de mare tonaj, care traversau orașul fără a deține autorizații de acces corespunzătoare, conform HCLM Arad nr. 303/2016, modificată.  „Prezente în cartierele Micălaca și Confecții, echipajele DGPL și-au intensificat verificările, în prima jumătate a lunii mai, ca urmare a sesizărilor tot mai numeroase referitoare la utilizarea unor rute din interiorul UAT pentru transferul agregatelor minerale către șantiere din regiune. Cu toate că resursele DGPL sunt limitate din cauza fluidizării traficului de la prima oră, asigurarea unităților de învățământ repartizate poliției locale, paza centrelor de carantină și protejarea punctelor de vaccinare, totuși, pe tot parcursul anului, vor fi alocate echipaje pentru descurajarea opțiunii unor șoferi profesioniști de a deteriora carosabilul din oraș fără a contribui la acoperirea costului întreținerii acestuia“, a informat DGPL Arad. Doar în ultimele zile, suma încasată de la conducătorii auto surprinși în această ipostază este de 45.000 lei.

Agenții de pază, verificați de polițiști

În cursul zilei de 15 mai, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Sisteme de Securitate au desfășurat o acțiune pentru verificarea sistemelor de supraveghere electronică și paza umană a societăților comerciale de pe raza municipiului Arad. În timpul acțiunii au fost verificate 15 obiective și 23 de agenți de securitate și au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei, două conform H.G. 301/2012 (pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii 333/2003 privind paza bunurilor și obiectivelor) și una conform H.G. 935/2007 (privind echipamentul agenților de pază). „Aceste activități de control sunt desfășurate permanent de polițiști, la societățile comerciale din municipiu și județ“, se arată într-o informare remisă de IPJ Arad.

COVID-19. Acțiuni de verificare

În ziua de 17 mai, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii, împreună cu jandarmi ai I.J.J. Arad, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, în timpul activităţilor desfăşurate, au fost legitimate 1.712 persoane, au fost verificate 95 de societăți comerciale și obiective de interes (parcuri, zone de agrement, gări, autogări, spații de cazare ș.a.) și 26 de mijloace de transport în comun/persoane. Au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  „Recomandăm tuturor cetăţenilor  să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în spațiile publice închise, mijloacele de transport în comun și în zonele aglomerate“, este mesajul transmis de polițiștii arădeni.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.